Ο Piou μπήκε για τα καλά στη ζωή μας πλέον και είναι από τα καλύτερα που μας έχουν συμβεί τελευταία. Δεν μπορείς να ξέρεις πως το σκέφτηκε ο διαφημιστής, αλλά κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι είναι τουλάχιστο ντεμοντέ. Όταν ο Πανής έφτιαχνε ρόστερ στον Ήφαιστο με παιχτούρες από τη ποδοσφαιρομάνα πατρίδα του Piou, ο συγκεκριμένος διαφημιστής στοιχηματίζω πως βολόδερνε σε κάποιο ΙΕΚ της Στουρνάρα.

Το φωτομοντάζ που κυκλοφόρησε για χάρη του Παναιτωλικού με τον Piou, τον Κωστούλα και τον Μπελεβώνη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα από τα πολλά ντεζαβού των τελευταίων χρόνων. Μάγκας ο εμπνευστής και φωτοσοπάς που το φιλοτέχνησε, αλλά οι μνήμες ήταν πολλές και πικρές και το χειλάκι δεν έσκασε. Αν ήταν λευκός, δεν θα έπεφτε τόσο βαριά. Όταν όμως έχεις περάσει από τα μετερίζια του Τσέρνο Σάμπα, μεταγραφή που το σκάουτινγκ έγινε στο play station, περισσότερο ρίχνεις κουτουλιές στα ντουβάρια, παρά το διασκεδάζεις. Διότι μπορεί τα όποια λεφτά του κάθε Τσέρνο να βγήκαν από τη τσέπη του Κωστούλα, αλλά να που ο μεγαλομέτοχος βάζει κι αυτές τις χασούρες στα λεφτά που ζητάει όταν διαπραγματεύεται – λέμε τώρα – πώληση του Παναιτωλικού. Θυμάμαι να πηγαίνουμε στις προπονήσεις μήπως και ο Τσέρνο δείξει κάτι, έστω ένα κοντρόλ της προκοπής να ανέβει λίγο το ηθικό που δεν είχαμε φουνταριστό να φανούμε και ‘μεις σαν άνθρωποι στη περιοχή του αντιπάλου. Πού ο Σάμπα; Πάλι καλά που δεν σακατεύτηκε μόνος του, να τον τρέχουμε στους γιατρούς. Δεν τελειώσανε αυτά, αν ακόμα δεν το καταλάβατε και ‘σεις κι ο Πανουργιάς μαζί.

Περιττό να συνεχίσω με τον Σάμπα και τις καραβιές που ήρθαν από το Τζιμπουτί, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να αποκαθηλώσω το πρεστίζ του Piou. Θα μείνω στις ατέλειες της φωτογραφίας, με σημαντικότερη ότι ο Κωστούλας δεν δείχνει ποτέ τέτοια πρεμούρα στη φωτογράφιση των μεταγραφών. Δεν αφήνει τον άλλο να περάσει στο ένα μέτρο της αύρας του. Και ο Μάκης δεν κοιτάζει ποτέ το άπειρο, καθότι το σκάουτινγκ έχει γίνει δεύτερη φύση του και στη στρατόσφαιρα δεν βρίσκεις παίκτες, όταν δεν μπορείς να βρεις ούτε στη Λατινική Αμερική.

Αν ήμουν ο Μπελεβώνης, πάντως, θα έψαχνα τον δημιουργό του φωτομοντάζ και αν δεν πέφτει κοντά η γιορτή του θα φρόντιζα να μάθω τα γενέθλιά του, να στείλω ένα δώρο ως ένδειξη αναγνώρισης της ευεργεσίας του. Να εξηγηθώ. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, αυτή η φωτογραφία των δύο με τον Piou δεν τους κολακεύει κιόλας. Αν σκεφτείς δε, ότι το χιούμορ τους έχει να κάνει με παθήματα άλλων και όχι δικά τους, η λογική αβασάνιστα λέει ότι τους κακοφάνηκε. Όμως, ο Μάκης πόντους κερδίζει απ’ αυτό. Δεν είναι μικρό πράγμα να υποστείς το ίδιο κάζο με το αφεντικό παύλα φίλο, και αυτός μαζί σου. Κάτι τέτοιες ώρες είναι που δένουν τους ανθρώπους και ο Γεράσιμος σ’ αυτά τα περιστατικά φερμάρει σαν πουλόσκυλο. Αν μη τι άλλο, βοηθάνε να δημιουργείται ομοψυχία εντός του ΔουΣου. Και είναι σίγουρο πως γι’ αυτό μοστράρισε τη φωτό το Panaitolikos1926: για την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των διοικούντων. Αμ, πώς;

Ο Μπαρμπαρούσης είναι το όνομα που οφείλω να ασχοληθώ μαζί του, διότι μπόρεσε να καπελώσει την προβολή που περίμενε ο Νομός από τον Παναιτωλικό στη Super League. Και πείτε μου. Τι ξέρουν καλύτερα στην Ελλάδα; Ότι ολόκληρος ο Παναιτωλικός σκαρφάλωσε στα αρχαία στο Στράτο και φωτογραφήθηκε, ή ότι ο Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής δεν απόκοψε τα πρόβατα και γι’ αυτό δεν πήγε στην εκπομπή Τατιάνας; Το δεύτερο με διαφορά. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ο καγκουρό Μπαρμπαρούσης με καταγωγή από Ξηρόμερο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και έδωσε τη χαριστική βολή, καπελώνοντας τον ντόρο του ανένδοτου αγώνα της ΠΑΕ για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Θα σας πω και το άλλο κι ας τρομάξετε: την ώρα που ο Παναιτωλικός θα προσπαθεί να φτιάξει ομάδα με ταλαντούχους, στον Ηρακλή Αστακού θα επιστρέφει ένας άλλος Μπαρμπαρούσης που τέτοιο ταλέντο ο mister σκάουτερ δεν θα βρει ποτέ.

Από τη κουβέντα για τις αδειοδοτήσεις και την αναδιάρθρωση το μόνο που μου έμεινε ήταν η ντρίπλα του Πιλάβιου. Σαν πολύ να πονήρεψε αυτός. Αν θέλουν αύξηση ομάδων, είπε, να το συζητήσει για του χρόνου και όχι για φέτος. Εδώ είναι που λένε πως κάνει τον Αμερικάνο. Λες και η πρόταση για αύξηση των ομάδων της Super League έγινε επειδή δεν έχουμε που να βολέψουμε τόσες ομαδάρες. Που αφού δεν γίνεται φέτος επειδή είμαστε fans του νόμιμου, να το κάνουμε του χρόνου. Και έγινε μετά το άλλο αγαπητιλίκι: η ΕΠΟ είπε «εγώ δεν λέω όχι, αποφασίστε και θα το ξαναδώ…», αλλά στο μεταξύ τα καλά παιδιά της Λίγκας έριξαν μαύρο στην αναδιάρθρωση. Άσε που οι κακοί έγιναν καλοί, οι καλοί νομοταγείς και οι γείτονες Πόντιοι Πιλάτοι. Και έζησαν αυτοί καλά και ‘μεις καλύτερα. Ούτε η μεταγραφή του Piou δεν είχε τέτοιες πιένες. Και έμεινε μπουκάλα από Super League ο αλάθητος Πάπας Πίος ο εκ Βραχωρίου.