Κάπου στη Μπαϊμπά και στο όρθιο, αναλύαμε την επικαιρότητα με τον Τάσο το Κορόζη, ώσπου ο Πάνος (επώνυμο δεν λέω) σταμάτησε με τη μηχανή του. Πήρε το ντορό για ποιο θέμα μιλούσαμε και δεν έχασε την ευκαιρία.

Πριν του πούμε καλημέρα, μας λέει «μόνο ο Γιώργος επέμενε ότι ο Κωστούλας δεν πρόκειται να φύγει». Και περνάει στο παρασύνθημα «με τους ίδιους θα συνεχίσει;». Τί ήθελες, ρε Πάνο, να πάει στη Μαδρίτη να σου φέρει Τεχνικό Διευθυντή; «Μπορεί και να έβαλαν μυαλό, το ελπίζω για να πάει καλά η ομάδα», του είπα. Το σκέφτηκε και απαντάει: «Μακάρι να γίνει εκείνο που λέει “κάνε με ξανά νύφη να δεις πως θα χορέψω” μπας και δούμε άσπρη μέρα». Και έφυγε με την αυτοπεποίθηση στο ναδίρ. Η μοναδική ελπίδα είναι αυτή της νύφης, να ξέρει δηλαδή πώς να χορέψει, αν και το νυφικό είναι το ίδιο. Και από εδώ θα πω στον Πάνο και την άλλη παροιμία που λέει «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Άλλος φίλος, ο Κώστας, μου είπε «κοίτα Γιώργο, αν βγει κι αυτό που έλεγες να γίνουν οι ομάδες δεκαοκτώ για να μείνουμε, παράτα τη δημοσιογραφία και γίνε μέντιουμ, να τα κονομήσεις». Ιδέες μου έβαλε ο μπαγάσας και είπα να κάνω μια πρόβα. Όταν έφυγε το σύννεφο από μπροστά μου, είδα έναν με σαγιονάρες να βάζει ανοιχτή ακρόαση κάποιον που θέλει να του πουλήσει και του τάζει, αλλά ο σαγιονάρας δεν θέλει να αγοράσει απ’ αυτόν. Είδα έναν με μαύρη κουκούλα, να κρύβεται πίσω από ένα ψυγείο. Είδα κάποιον με πολύ νερό γύρω του, να γονατίζει μπροστά στον σαγιονάρα. Τι έγινε μετά δεν κατάλαβα και βρέθηκαν και οι τρεις μαζί να τρώνε, με φάτσα μπλιάχ, ωμή τη μπριζόλα για να χαρεί ένας τέταρτος που ψάχνει για αλβανό. Μετά ήρθε το μπιμπ το σύννεφο πάλι και ξύπνησα. Μπερδεμένος έμεινα.

Ευκαιρία να γυρίσουμε στα δικά μας, γιατί με τα οράματα δεν βγαίνει νόημα. Ας μιλήσουμε για τις πίπες. Αν ακούσετε ότι ο Πανουργιάς δεν μας κάνει, γιατί θα βάλει πρόεδρο κάποιον και καλά επάρατο, σας έχουν πει απλά μία ακόμα πίπα. Όπως πίπα είναι να σας σφυρίξουν, τάχα εμπιστευτικά, ότι ο Πανουργιάς δεν θα έβαζε λεφτά στον Παναιτωλικό. Ο τύπος στη Βήτα μόνο, έχει όρεξη να ρίξει ενάμισι χαρτί που είναι αστρονομικό ποσό: τα στοιχειώδη να κάνει, θα φτιάξει ομάδα που το επιτελείο του Κωστούλα δεν θα την έφτιαχνε ούτε με πέντε μύρια. Μια συλλεκτική πίπα είναι να έχουν όλες τις βολικές αποκλειστικότητες του Παναιτωλικού οι super – φίλαθλοι (τύφλα να’ χει ο βιονικός άντρας), που τελικά σίγουρα τρώνε ωμή μπριζόλα. Πίπα της τελευταίας ώρας: επειδή ο Χαριστέας είπε δεν έχει κουλτούρα το Αγρίνιο, οι ανώνυμοι κουλτουριάρηδες Αγρινιώτες του internet έχουν πιάσει το Μπελεβώνη απ’ το μπατζάκι, μην τυχόν κόψει πέρα και δεν μπει στη νέα διοίκηση. Το σάλιο τους είναι προς το πρασινωπό.

Το happy end επιβάλλεται, ύστερα από τη κρυάδα που έχετε πάρει. Θα σας πω κάτι ευχάριστο. Η Κατερίνα Βαλάκου, στο ρόλο της Ανθούλας, δεν θα στερηθεί, ευτυχώς, τον Γιακουμή τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Νίκος Ξανθόπουλος. Και να σκεφτείτε ότι ο Γιακουμής, αφού πρώτα σκυλόβρισε όλο της το σόι, ήθελε να φύγει για να μην της κάνει κακό. Ευτυχώς τον έπιασε η ευσπλαχνία και θα το πάρει το κορίτσι. Όσο για την Ανθούλα, το καλό που της θέλω να χορέψει καλά στο γάμο. Αμάν πια, πόσες φορές θέλει να γίνει νύφη;