Του Γιώργου Παπαϊωάννου
 

 

Είναι παγκόσμιος άγραφος νόμος της αγοράς να δημιουργείται εμπόριο εκεί που υπάρχει το ανάλογο καταναλωτικό κοινό. Για το λόγο αυτό οδηγούμαι στην εικασία ότι η οδός Βλαχερνών συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες οσονούπω  να πήξει σε glamour καταστήματα Gucci  και Prada. Μέχρι ινστιτούτα ομορφιάς που να βρίσκεις από botox  μέχρι PRP, που είναι και πολύ της μόδας τελευταία.  

 

Η Βλαχερνών είναι η οδός που περνάει δίπλα στο γήπεδο του Παναιτωλικού προς την πλευρά του πάρκου και γίνεται η basse classe Λαϊκή της Πέμπτης. Όλο αυτό δεν το βλέπω να μένει για πολύ ακόμα έτσι.  Θα γίνει κάτι σαν την Avenue Montaigne του Παρισιού,  που βλέπετε στην φωτογραφία  με ένθετη την σημερινή μπασκλασαρία της Βλαχερνών.  Και το πιστεύω διότι στο γήπεδο θα κυριαρχήσει το ασθενές φύλο, στα όρια του γκέτο.

 

 

ΑΛΛΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΛΑΪΚΗΣ

ΑΛΛΟ ΚΑΛΣΟΝ ΤΗΣ FIGAL

 

 Αν δεν το μυριστήκατε, ήδη το ασθενές φύλο όχι μόνο αυξάνεται στο γήπεδο, αλλά και χειραφετεί συνειδήσεις για το πώς πρέπει να γίνονται τα ποδοσφαιρικά πράγματα. Με την πολιτική στις τιμές των εισιτηρίων περιμένω ραγδαία αύξηση των ποσοστών του γυναικείου φύλου, στο άμεσο μέλλον. Όταν λέμε πολιτική τιμών δεν εννοούμε το πεντάευρω της έκπτωσης για τις κυρίες και τις δεσποινίδες. Η πραγματική διαφορά της τιμής για γυναίκες και άντρες, είναι απείρως πιο χαώδης.

 

Το κόστος έχει να κάνει όχι μόνο με την απόλυτη τιμή, αλλά και με την αξία των χρημάτων. Φερ’ ειπείν τα 20 ευρώ για την μεγάλη κερκίδα στον άντρα αντιστοιχούν σε δύο ζευγάρια παπούτσια από τη Λαϊκή,   με τα οποία θα βγάλει ένα χρόνο τουλάχιστον, αν όχι και δύο στην ανάγκη. Για τη γυναίκα τα 15 ευρώ που καλείται να πληρώσει στην   μεγάλη κερκίδα, αντιστοιχούν σχεδόν με το τίποτα. Όσο κοστίζει ένα καλσόν της Ose, ούτε καν της Fogal ή της Emilio Cavallini. Δηλαδή το αντίτιμο του εισιτηρίου ισοδυναμεί με ένα προϊόν, που μπορεί να έχει διάρκεια ζωής μερικών ωρών εάν κάποια αλανιάρα   παρανυχίδα ξέφυγε στο πεντικιούρ, ή αν το δακτυλίδι έχει μυτερή  πέτρα.  Αντιλαμβάνεστε πόσο ποταπό νούμερο είναι για τον γυναικείο προϋπολογισμό τα 15 ευρώ;