Η φράση της επικεφαλίδας είναι Πορτογαλική και περίπου σημαίνει ότι δεν έχει άλλο Leasing, το οποίο στο ποδόσφαιρό μας έχουμε μπερδέψει με το test drive. Σου λέει η Μπράγκα, μην θέλοντας να σου δανείσει ξανά Ανέν και Γκάλο, πως δεν παρέχει υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης, κάτι σαν το γνωστό Leasing.

 

Ο δανεισμός παίκτη έχει δύο σκοπούς. Ο ένας είναι περισσότερο υπέρ της ομάδας που τον δανίζει, στη λογική να δείξει ο ποδοσφαιριστής πως αξίζει να τον πάρει πίσω. Η δε ομάδα που τον δανείζεται ωφελείται την σαιζόν που θα τον έχει στο ρόστερ της και χωρίς ξήλωμα κανονικό. Ο άλλος σκοπός είναι η ομάδα που τον δανείζεται να διαπιστώσει ότι της κάνει για να μην πάρει γουρούνι στο σακί κι αν δεν της κάνει του δίνει το κουβαδάκι του για να πάει σε άλλη παραλία. Το να παίρνεις ένα παίκτη συνέχεια δανεικό, αν και ενίοτε συμβαίνει, στο εξωτερικό τους φαίνεται σαν μεγαλόπρεπη τράκα.

 

 

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΣΑΜΠΑΣ

ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

ΤΑ ΤΙΝΑΞΕ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ

 

 

Μοιάζει σα να σου δανείζει ένα αυτοκίνητο που δεν το χρειάζεται αλλά και δεν βρήκε να το πουλήσει, ώστε να μην πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και τα υπόλοιπα, αλλά και να σε δελεάσει να το αγοράσεις εσύ ή κάποιος που θα το δει. Κι εσύ έχεις ένα όχημα καλύτερο από το δικό σου, πληρώνοντας μόνο τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και τις βενζίνες του. Ο δε δανειστής ούτε για το ενδεχόμενο να το πάρει πίσω τρακαρισμένο δεν είναι εξασφαλισμένος. Γι’ αυτό, αν δεν σου κάνει ή δεν έχεις τα λεφτά να το αγοράσεις, δεν θέλει να στο δανείσει ξανά και ξανά. Θα το κάνει μόνο αν δεν βρει να το πουλήσει ούτε σε κανέναν άλλο. Ακόμα και σ’ αυτή τη περίπτωση θα προτιμήσει – αν μπορέσει – να το δανείσει σε κάποιον που θα ελπίζει να του το πουλήσει κιόλας εν ευθέτω χρόνω.

 

Εμείς εδώ, κακομαθημένοι από τα κόλπα του Μαρινάκη, νομίζουμε πως μπορεί να δανειζόμαστε παίκτες εσαεί και μετά να τους επιστρέφουμε για απόσυρση. Οι Πορτογάλοι από τη πλευρά τους βλέποντας πως η αυτή πόρτα που άνοιξαν δεν έχει ψωμί, δεν θέλουν να γίνουν μακάκες. Γι’ αυτό από δω και πέρα θα προσπαθήσουν να σου δώσουν από τα πιο κάτω ράφια. Εκεί είναι που την πάτησε προς το παρόν ο Παναιτωλικός και αργοπορεί.

 

Υπολόγιζαν στους λογαριασμούς τους, μουλωχτά σκεπτόμενοι,  ότι δύο τρεις (γιατί όχι και τέσσερις) καλοί δανεικοί από εξωτερικό θα σου φτιάξουν ένα ρόστερ μούρλια και με λίγα λεφτά. Και τύφλα να έχει ο Βγενό που διοικούσε ολόκληρο Παναθηναϊκό με ξένους παράδες. Μα έλα που ο μπάρμπα - Τσάμπας της Πορτογαλίας τα τίναξε τα πέταλα! Και τρεχάτε ποδαράκια μου από αρχές Μαΐου, που πήραν πρέφα αυτόν το χαβά. Κάπως έτσι ξαναμπήκε και ο Χάβος στο παιγνίδι των μεταγραφών, γιατί όπως πήγαινε πριν το μισό ρόστερ θα το μάθαινε από το facebook.