Πάει καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα σ’ αυτή τη στήλη. Σκόπιμο ήταν. Και ίσως αργούσα κι άλλο να γράψω, αν δεν διάβαζα, αυτό που διάβασα. Είναι κάποια πράγματα που δεν εξηγούνται. Ή μήπως μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί οι στρουμπουλοί όταν αναφέρονται σε λαχταριστά μεζεκλίκια χρησιμοποιούν τη λέξη «εκλεκτό» για να εξάρουν τη νοστιμιά τους και σπανίως κάποια άλλη λέξη;

 

Ο Κωστούλας είπε πολλά στη πρόσφατη συνέντευξη και ο κάθε σχολιασμός επί ποδοσφαιρικής βάσης είναι ανώφελος. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και οι δηλώσεις ήξεις αφήξεις, δείγμα ποδοσφαιρικής γνώσης επίσης κι αυτές. Όταν ρώτησαν τον Κωστούλα περί Ευρώπης είπε να δούμε πρώτα τι σόι ομάδα θα έχουμε φτιάξει κι όταν τον ρώτησαν γενικά για το στόχο απάντησε να δούμε τι ομάδα θα έχουν οι άλλοι. Εγώ αυτό το βλέπω για ποδοσφαιρικό κουκουρούκου. Αλλιώς τα ήξερα. Και αναρωτιέμαι, όταν παλιότερα έμπαινε στόχος ανόδου από τον Ιούνιο, ξέραμε τι ομάδα έχουν οι άλλοι κι αν μας έκατσαν οι δικές μας μεταγραφές; Όχι δεν ξέραμε, αλλά το μπαϊράκι της ανόδου το σηκώναμε και καλά κάναμε.

 

 

ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

 

 

Πόρισμα, που βγαίνει από μόνο του, είναι πως για άνοδο στη Super League για κάποιο λόγο δεν χαμπαριάζαμε μία, ενώ για Ευρώπη μας πιάνουν κομμάρες. Πάντως εγώ δεν ξέρω πουθενά να περιμένεις τι θα κάνουν οι άλλοι, για να δεις τι θα κάνεις κι εσύ. Φαντάσου να ανοίγεις μαγαζί και να λες, αν δεν αρέσουν στη πελατεία τα εμπορεύματα του απέναντι, θα δουλέψω κι εγώ. Τσάμπα και τα λίγα γράμματα που μάθαμε, όπως δείχνει και η σημερινή φωτογραφία.

 

Γι΄ αυτό ξεκαθάρισα πως ποδοσφαιρικά δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα, και ίσως είναι ανώφελο. Υπάρχει όμως μία φράση του Κωστούλα που κάνει μπαμ από τρία χιλιόμετρα κι αυτή έφερε το κείμενο αυτό. Είπε ότι δυστυχώς στην περιοχή μας είναι περισσότεροι οι κακόβουλοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι. Εδώ κάνεις διάλειμμα για διαφημίσεις. Και το ποιος είναι κακόβουλος δεν θα το αποφασίσει βέβαια ο Κωστούλας, απλά έχει την άποψή του. Αλλά επειδή κακόβουλους δεν λες αυτούς που είναι μαζί σου, μοιάζει σαν να έκανε απολογισμό ότι ο πολύς κόσμος της περιοχής είναι απέναντί του.

 

Καιρός να πάμε σ’ αυτό που είπε για τους δημοσιογράφους, όμως θα ξεκινήσω από λίγο παλιότερα. Ο Μπελεβώνης, σε Συνέντευξη Τύπου, είχε πει το 2011 πως κανένας δημοσιογράφος δεν στήριξε την προσπάθεια της Διοίκησης. Και το έλεγε μπροστά μου, που το μισό Αγρίνιο πίστευε πως τους κάλυπτα τόσο πολύ επειδή με χρημάτιζαν. Ασχέτως αν δεν ήταν έτσι και είναι πια γνωστό σε όλους, δεν έπαυε αυτή η λάθος εκτίμηση από φιλάθλους να υποδηλώνει την υπερβολική αμνηστία που είχαν ως ΠΑΕ από την αφεντιά μου. Θυμάμαι ότι τότε φόρτωσα πολύ, αισθάνθηκα σα να με έβριζε κι ας πήγε μετά από λίγο καιρό να το πάρει πίσω ο Μπελεβώνης.

 

Τώρα ο Κωστούλας το πήγε πιο έξυπνα. Είπε πως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι κακόβουλοι, όχι όλοι. Άρα ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να σφυρίξει αδιάφορα και να πει ότι αναφέρονταν σε άλλους, όχι σ’ αυτόν. Όμως τα δύσκολα ξεκινάνε αν ο καθένας αναρωτηθεί σοβαρά και ως ενήλικας, τι διαφορετικό κάνει αυτός από τους υπόλοιπους. Γιατί ο Κωστούλας δεν είπε για έναν, για δύο άντε για τρεις, είπε για τους περισσότερους.

 

 Τίτλος τιμής δεν είναι, αλλά για να τα λέμε αντρίκεια ο μόνος δημοσιογραφάκος (να μην χαλάω και χατίρια) που τα χώνει και λίγο είμαι εγώ. Μπορεί να φαίνεται ότι τα χώνω πολύ, αλλά αυτό έχει να κάνει με το όλο κλίμα, το διαγωνισμό του ποιος θα είναι πιο αρεστός στη ΠΑΕ και τη σύγκριση που μοιραία έρχεται. Δεν θέλω να σας φορτώσω τα προβλήματα του σιναφιού και τα αναφέρω αυτά. Να απαλλάξω κόσμο από ενοχές θέλω, γιατί ακούω πολλούς να διαμαρτύρονται πως ενώ δεν είπαν τίποτα κακό βρέθηκαν σαν κατηγορούμενοι αντι- Παναιτωλικοί. Αν δηλαδή ο πρόεδρος του Παναιτωλικού θεωρεί κακόβουλους τους περισσότερους ντόπιους δημοσιογράφους, καταλαβαίνετε τι γίνεται από ‘κει και πέρα και τι σας περιμένει.