Δεν πήρα είδηση, ούτε το άκουσα από κανέναν ότι ο Μπακέλας φιλοξένησε ραδιοφωνικά τον Μπελεβώνη. Ώσπου ήρθε το κολλημένο με τον Παναιτωλικό, gazzetta, να μας δώσει στο πιάτο όσα ελέχθησαν στα ερτζιανά. Το έχω παρατηρήσει, λοιπόν. Αυτοί εκεί στο gazzetta χαλάνε πολλά λεφτά για τον Παναιτωλικό. Πρέπει να έχουν τριπλοβάρδια επί 24ωρου βάσεως μήπως και ειπωθεί κάτι για Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Πέρσι άκουγαν νυχθημερόν Δυτικά, φέτος Αχελώο.

 

 

Ας είναι καλά οι άνθρωποι που ακούν για μας και που αξιωθήκαμε και μεις να μάθουμε τι είπαν οι δυο τους στο studio. Και επειδή παντού υπάρχει ένας μύθος σας ξεκινάω με το ρεφρέν, διότι ελέχθη «είναι μύθος ότι είναι ακριβό το εισιτήριο». Δεν καλούσαν και τον Στουρνάρα, που σας έγραφα τις προάλλες, να γίνουν πιο πολλοί οι συνοδοιπόροι;

 

 

Copyright παλαιοτέρων το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης. Είπανε το γνωστό ποίημα με τον προπονητή που θέλουν να γεράσει στο Αγρίνιο (Χάβο κλείνεις χρόνο, φυλάξου), βάλανε την μαγκωμένη κασέτα για τις υποδομές και τα ταλέντα που έπρεπε να βγουν, αλλά ακόμα τα περιμένουμε και τέλος κατατροπώθηκε ο Μάρκο Πόλο με τα ταξίδια στο εξωτερικό. Ταξίδια που εδώ και χρόνια ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας, σε βαθμό που οι φίλαθλοί της θαμπώνονται και δεν αντέχουν να τη δουν από κοντά, γι’ αυτό δεν πηγαίνουν στο γήπεδο, υποθέτω.

 

 

 

ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΝΥΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ. ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΚΗ.

 

 

Η Lanus και η μελέτη της είναι το νέο κελεπούρι, το πρωτοχρονιάτικο δώρο και μποναμάς για όλους εμάς, οι γνωστοί Globetrotters (η λέξη θα μπορούσε να παράγεται από τον Glou, το bet και το ισπανικό rotter= κακός άνθρωπος ) στην Αργεντινή. Ομάδα που το σήμα της θυμίζει μπισκότο (με μαρμελάδα) του Κουτέρη, όπως βλέπετε. Η ομάδα που το 2007 πήρε το πρώτο τίτλο της, έχοντας συμπληρώσει 92 χρόνια ιστορίας, τη χρονιά ακριβώς που και ο Παναιτωλικός λάνσαρε το βυσσινί της χρώμα. Λέτε να έχουμε τίποτα καλό το 2018;

 

 

Η μετά Κωστούλα εποχή με καθήλωσε περισσότερο. Πρώτα επειδή πρέπει να χωρέσει το μυαλό μου ότι ετοιμάζουν την επόμενη μέρα, ενώ ο Κωστούλας δεν το έχει πει ξεκάθαρα στους αγαπημένους του συνεργάτες, που οι στίχοι του Σουλεϊμάν για τη Χουρέμ ωχριούν μπροστά στα κοπλιμέντα του γι’ αυτούς. Έπειτα η προφητική ρήση του Μπελεβώνη «αν όλα πάνε καλά τα επόμενα χρόνια, η επόμενη κατάσταση ίσως είναι και καλύτερη», αφήνει τη φαντασία αχαλίνωτη.

 

 

Το θνητό μυαλό μου δεν μπορεί να χωρέσει πως συνδυάζεται να φεύγει ο Κωστούλας αύριο το πρωί αν βρεθεί ο κατάλληλος επόμενος και το δεξί του χέρι να μας λέει για τα μελλούμενα ότι η «επόμενη κατάσταση» θα έρθει μετά από τα «επόμενα χρόνια». Εκτός κι αν γίνει όπως λένε με τον Μπακάκη. Δηλαδή πάρει άλλος τον Παναιτωλικό αύριο το πρωί, αλλά τον αφήσει δανεικό στους νυν, για να ψηθεί. Έπειτα είναι και το άλλο. Η «επόμενη κατάσταση» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη θέση του Κώστα Μητσοτάκη. Δεν ξεκαθαρίζει έτσι το πράγμα, μάλλον μας μπερδεύει περισσότερο.

 

 

Καλά να είναι ο Κωστούλας και να τον έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, μα δεν άνοιξα εγώ το θέμα για την «επόμενη κατάσταση». Μπήκε στη ζωή μας με την αυγή του 2014 και την αναστάτωσε. Ρώτησα και τη θεία μου τη Σούλα, που έχει κάνει μοδίστρα και καφετζού, αλλά ούτε αυτή μπόρεσε να μου απαντήσει ορθά κοφτά στο εξής: γιατί ο Μπελεβώνης λέει «η επόμενη κατάσταση ίσως είναι και καλύτερη»; Τι ξέρει αυτός που δεν το ξέρουμε εμείς;

 

 

Υποψιάζομαι μερικά πράγματα σε συνδυασμό με το λεχθέν του «πρέπει να ετοιμάσουμε μια εύκολη κατάσταση για τους επόμενους». Υπόθεση πρώτη: τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν και επιστημονικό χαρακτήρα για την κλωνοποίηση προέδρου για τον Παναιτωλικό. Μάλλον τραβηγμένο. Υπόθεση δεύτερη: αυτό που λέγαμε για τους Μητσοτακαίους και στο τέλος Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Υπόθεση τρίτη: πετάξαμε μία μπαλαλάικα ερώτηση και μία τανγκό απάντηση έτσι για να μας βρίσκονται.