Στον βραδινό εφιάλτη μου χρωστάτε τις πολύτιμες οδηγίες που θα πάρετε σήμερα από μένα. Είδα στον ύπνο μου τον Joseph Goebbels, φτυστό όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία και δεν ξέρω αν γι’ αυτό ευθύνεται η 28η Οκτωβρίου. Πάντως με είχε δεμένο ανάποδα πάνω από μία στέρνα με νερό, σαν πισίνα, και δίπλα του στέκονταν ένας κοντός με μαύρη κουκούλα, Γιάννη τον φώναζε, που του κάρφωνε όλες τις αλήθειες που έχω γράψει.

 

Από εκδίκηση, σήμερα που επανήλθα στην πραγματικότητα,   αποφάσισα να σας συμβουλέψω πώς να διαβάζετε και να ακούτε αυτά που θέλετε, χωρίς να κινδυνεύετε από τα ζόμπι. Ως γνωστόν, ζόμπι είναι αυτά τα χολιγουντιανής εφευρέσεως πλάσματα, αποβλακωμένα δε, αλλά ανθρωποφάγα που κυκλοφορούν σε αγέλες, διότι αλλιώς δεν έχουν καμία τύχη.

 

Για καλή δική σας τύχη μπαίνει ο Χειμώνας, πράγμα το οποίο σημαίνει πως όλο και θα φοράτε ένα σακάκι, αν όχι κάτι πιο μακρύ. Άρα, αν για παράδειγμα θέλετε να αγοράσετε την εφημερίδα Goal, θα χρειαστείτε απλά μια στοιχειώδη εκπαίδευση ώστε να την βάζετε με αστραπιαία κίνηση κάτω από το πανωφόρι σας. Αλλά μην νομίζετε πως τελειώσατε εδώ. Διότι εγκυμονεί και ο κίνδυνος του περιπτερά. Τίποτα δεν σας εξασφαλίζει πως δεν έγινε κι αυτός ζόμπι.

 

Λύσεις υπάρχουν. Για το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί και ο περιπτεράς, η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε την εφημερίδα κάπου μακριά απ’ τα στέκια σας. Επειδή και πάλι δεν σας εξασφαλίζει εξ ολοκλήρου, προτείνω την εναλλακτική. Πάτε στο περίπτερο, αλλά καθώς βαδίζετε προς τα εκεί παριστάνετε πως μιλάτε στο κινητό, λέγοντας: «Τι να τη κάνεις τη Goal ρε μαλαπέρδα; Πως μπορείς και τη διαβάζεις; Τέλος πάντων, τι να σε κάνω, σέβομαι την κατάσταση σου και θα σου την αγοράσω...». Και απευθυνόμενος στον περιπτερά λέτε: «Καλά λένε ότι η αρρώστια τον τρελαίνει τον άνθρωπο. Φέρε μου μια Goal, εδώ που έμπλεξα…». Κι έτσι θα αγοράσετε την εφημερίδα που θέλετε να διαβάσετε, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο.

 

 

ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ

ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΖΟΜΠΙ.

 

 

Την άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι, όμως, ζορίζουν τα πράγματα. Ούτε την μπέμπελη αντέχεται να βγάλεις, ούτε να σε παρομοιάζουν με το μακαρίτη τον Ιάσονα. Τότε θα χρειαστεί όχημα. Στο αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει μονίμως μία δήθεν σακούλα με ψώνια όπου θα κρύβετε την εφημερίδα και στο δίτροχο να υπάρχει χώρος κάτω από τη σέλα. Αν εντούτοις αυτά δεν είναι εφικτά, έχετε απαραιτήτως κάτι στα χέρια σας που να χωράει μέσα την εφημερίδα. Εννοείται, δεν την διαβάζουμε ποτέ στο μπαλκόνι.

 

Τα δύσκολα έρχονται στα café. Εκεί που η κάθε εφημερίδα είναι φάτσα φόρα. Σας έχω λύση και μάλιστα γκαραντί κύριοι ιδιοκτήτες. Και όχι φούμαρα του στιλ κάποιος πελάτης την άφησε, γιατί αυτό θα πιάσει μόνο μια φορά. Επειδή είναι στη φύση του ζόμπι να εκδηλώνεται, όταν συμβεί του λέτε: «Ξέρεις τι φακέλωμα ρίχνω μ’ αυτή την εφημερίδα; Βλέπω ποιος διαβάζει τις επάρατες στήλες και μα τα χαρουλάκια του, τον προδότη».   Έτσι και τη σκαπουλάρεις και σ’ έχουν για δικό τους, που είναι και το σπουδαιότερο καθότι σ’ αφήνουν ήσυχο. Αν, τώρα, είσαι πελάτης και θέλεις να τη διαβάσεις, απλά το κάνεις έχοντας την πλάτη προς το τοίχο. Αν μου θέλεις και αντικειμενικές εφημερίδες να διαβάζεις και την αρίδα να έχεις απλωμένη, σου λέω ωμά πως είσαι πλεονέκτης. Αν το θυμηθείς, που και που, ρίχνε κανένα μπινελίκι του στιλ «τι λαλακίες γράφουν πάλι».

 

Για τα sites αρκεί μόνο να μην κάθετε κανείς πίσω σου – ποτέ δεν ξέρεις – και διαβάζεις ό,τι θες άνετα. Στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, οι πρόγονοί σου σε μακαρίζουν από κει που βρίσκονται. Διότι έχεις την τεχνολογία των ακουστικών, που εκείνοι δεν είχαν ούτε το ’40- ’44, ούτε το ’67-’73. Κατά τα άλλα, αρκεί μόνο να μην θέλεις να κάνεις πίτσα – πάρτι βλέποντας ή ακούγοντας αντικειμενικές εκπομπές. Εκτός κι αν έχεις ευρύχωρο και καλής ηχομόνωσης υπόγειο.

 

Φίλος από τα πολύ παλιά και συνταξιούχος πια, μου αποκάλυψε πως καταγράφει τα ζόμπι που παπαγαλίζουν εναντίον μου, για να τα περάσω πριονοκορδέλα δημοσιογραφικά, όταν θα έρθει η ώρα. Του απάντησα πως δεν θα χρειαστεί να το κάνω εγώ. Αυτό θα το αναλάβουν οι σημερινοί υποτακτικοί, όταν στο μέλλον θα θελήσουν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. Το έχουν ξανακάνει.