Από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου στη Βόνιτσα θα φιλοξενηθεί τουρνουά Beach Volley Γυναικών στα πλαίσια της διοργάνωσης Ionian Beach Volley 2012, ενώ ό άλλος σταθμός του τουρνουά θα είναι το Κανάλι Πρέβεζας (13 έως 15 Ιουλίου). Έρχεται δε ως συνέχεια του περσινού επιτυχημένου τουρνουά Preveza Beach Volley 2011.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της ΕΟΠΕ. Ξεκινά στις 10 Ιουλίου με αφετηρία τη Βόνιτσα, εν συνεχεία στο Κανάλι Πρέβεζας και το ζευγάρι που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους συνολικά είναι ο μεγάλος Νικητής. Θα συμμετέχουν 40 αθλήτριες στο μοναδικό στην Ελλάδα Volley Tournament με 2 μεμονωμένα τουρνουά και με συμμετοχή αθλητριών από το πρωτάθλημα Α1 γυναικών. Στο φετινό Ionian Beach Volley θα συμμετέχουν διεθνείς παίκτριες που πρόσφατα αγωνίστηκαν με την Εθνική ομάδα στο European League, όπως η Γιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), η Τζίνα Λαμπρούση (Ηρακλής Κηφισιάς) και η Μαρία Νομικού (Ασιστέλ Νοβάρα).

Στην Βόνιτσα, Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με το τουρνουά των Κ-20 στις 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν με το τουρνουά των γυναικών που θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουλίου. Στο μεταξύ, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου της διοργάνωσης κ. Δημητρίου Δημάκα, ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης στον χώρο της μαρίνας της Βόνιτσας οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου και των κερκίδων που θα φιλοξενήσουν το τουρνουά.