Η περσινή άνοδος του ΑΟ Αγρινίου στην Β΄Εθνική του μπάσκετ αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για την πόλη και το Νομό. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία έχει αποτελέσει η παρουσία της ομάδας σ’ αυτό το επίπεδο κι ο τρόπος – φιλοσοφία  που «βάδισε». Πρωτομάστορας στο παρκέ  για την σεζόν υπήρξε  ο κόουτς   Χρήστος Μυριούνης και οι διοικούντες τον ΑΟ δεν το σκέφτηκαν και πολύ για να συνεχίσουν τη συνεργασία για το   επόμενο  πρωτάθλημα κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό του 2015-16.

Ούτε ο Μυριούνης το.. σκέφτηκε πολύ, καθώς σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε δήλωσε δημόσια και σε πανελλήνιο επίπεδο πόσο απολαμβάνει την δουλειά του προπονητή στον ΑΟΑ και ευρύτερα τη ζωή του στο Αγρίνιο.

Έτσι η πολύ καλή πορεία της ομάδας και οι άριστες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων του Α.Ο.Α. και του Μυριούνη έφεραν αυτό που θεωρούνταν σχεδόν μονόδρομος και σίγουρα η πιο ενδεδειγμένη απόφαση εκατέρωθεν.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος Περικλής Γερμανός δημοσιοποιούσε στο facebook: «Μετά από ένα χρόνο άριστης συνεργασίας σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο η ανανέωση ήταν μονόδρομος. Coach Χρήστος Μυριούνης μαζί μας και για την σεζόν 2016-2017». Ο δε προπονητής του ΑΟ σχολίαζε από τη πλευρά του, αναφερόμενος σε Περικλή Γερμανό και  Κωνσταντίνο Τσιαμάκη: «Όντως ήταν μονόδρομος η ανανέωση της συνεργασίας μας!!!Ειμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στον ΑΟΑ!!! Σας ευχαριστώ για "όλα"!!! Εύχομαι του χρόνου να τα πάμε ακόμα καλύτερα!!!».

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στο Άργος Ορεστικό κι ενώ στις 8 του μήνα ο ΑΟΑ θα παίξει στην Κατερίνη με τον Πιερικό/Αρχέλαο. Αλλά η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν θα «ξεκινήσει» με την πραγματοποίηση του μεταβατικού σταδίου, κάτι που γίνεται σε συλλόγους υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για κομβικό στάδιο της προπονητικής χρονιάς και οι προπονήσεις θα συνεχιστούν όλο τον Ιούνιο. Η ομάδα θα προετοιμαστεί έτσι για πιο μεγάλα πράγματα, αλλά και οι αθλητές θα δημιουργήσουν υποδομές εν όψει της νέας σεζόν, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις  δυνατότητές τους σε ατομικό επίπεδο.

Χθες όλοι οι άνθρωποι  του ΑΟΑ επρόκειτο να βρεθούν σε δείπνο στο Εμιλέων, θέλοντας παράλληλα να «δηλώσουν» και συμβολικά την υποστήριξή τους στον Παναιτωλικό.  

 

 ΦΩΤΟ: Ο Χρήστος Μυριούνης με Περικλή Γερμανό και  Κωνσταντίνο Τσιαμάκη

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για τη  εφημερίδα «Συνείδηση»