Αίολος Αστακού, ΑΟ Αγρινίου και Χ. Τρικούπης Μεσολογγίου αποτελούν τις τρεις ομάδες της Αιτωλοκαρνανίας που την εκπροσωπούν στις Εθνικές Κατηγορίες του μπάσκετ. Κι αν στην Γ΄Εθνική η ομάδα του Μεσολογγίου χρειάζεται κι άλλους βαθμούς για να φτάσει τη οριστική κατάκτηση της τρίτης θέσης, ο  Αίολος και ο ΑΟΑ έχουν πετύχει τους στόχους της ανόδου και της παραμονής, αντίστοιχα. Εντούτοις αυτό δεν τους καθιστά αδιάφορους. Οι μεν πρωταθλητές της Β΄Εθνικής θέλουν να διευρύνουν το ήδη εντυπωσιακό ρεκόρ τους σε νίκες και η δε ομάδα του Αγρινίου επιζητά ένα καλό φινάλε της σεζόν, αντάξιο της πετυχημένης πορείας τους.

Τους  Αργοναύτες Καλαμαριάς (ΕΑΚ Θεσσαλονίκης) θα υποδεχθεί την Κυριακή (ώρα 15:30) ο Αίολος με στόχο την 25η νίκη του σε ισάριθμα παιγνίδια και απώτερο σκοπό να τελειώσει τη σεζόν με 28 στα 28 παιγνίδια. Η βούληση της ομάδας του Αστακού να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία φαίνεται κι από το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά ναυλώνει λεωφορείο για την Βόνιτσα, όπου θα γίνει το παιγνίδι με την ΕΑΚ, το οποίο θα αναχωρήσει στις 13:30.

Ο ΑΟ πάει στην Θεσσαλία  με «δηλωμένη» την πρόθεση για την 2η εντός έδρας νίκη κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά. Οι Αγρινιώτες επιδιώκουν να επανακτήσουν την καλή τους ψυχολογία και να επιχειρήσουν την  μεθεπόμενη Αγωνιστική να «σπάσουν» το αήττητο του Αίολου στο Αγρίνιο.

Ο Χ. Τρικούπης θα παίξει εκτός έδρας με την ομάδα Οιαξ Ναυπλίου και θα επιδιώξει μία ακόμα επιτυχία που θα τον φέρει «αγκαλιά» με την  3η θέση κι ενώ θα απομένει μια Αγωνιστική. Ο δε προπονητής του, Παναγιώτης Ζωντός, έχει πει:  «Εκτιμώ ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα για αυτήν την ομάδα».

Για τη τελική φάση της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ ο ΠΑΣ Ναυπάκτου θα φιλοξενήσει τον Βίκο (Κυριακή ώρα 17:00), χωρίς να έχει βλέψεις και πιθανότητες για άνοδο. 

 

ΦΩΤΟ: Ο αρχηγός του ΑΟΑ, Κώστας Γεωργούλας, και οι συμπαίκτες του θέλουν να επιστρέψουν τις νίκες μετά από τρεις αγώνες. 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για τη εφημερίδα «Συνείδηση»