Η αναμέτρηση του ΑΟ Αγρινίου (φωτο Θωμάς Παππάς) με τους Τιτάνες Παλαμά είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός εντός Αιτωλακαρνανίας, καθώς γίνεται στα πλαίσια της Β΄Εθνικής και εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της  ομάδας του Χρήστου Μυριούνη για να παραμείνει άνετα στην Κατηγορία. Όμως υπάρχουν και δύο σημαντικές αναμετρήσεις σε αποκλειστικά τοπικό επίπεδο. Αυτή του ΠΑΣ Ναυπάκτου με την ΓΕ Αγρινιου για την Α΄ΕΚΣΑΒΔΕ και για την Β΄το  ντέρμπι του Λέων Μεσολογγίου με τον Παναιτωλικό.

 

Αγρίνιο

Κυριακή 03:00 το απόγευμα ο ΑΟ Αγρινίου θα επιζητήσει την έβδομη νίκη του στο Αγρίνιο (και γενικά στο πρωτάθλημα) σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις. Αντίπαλος μι φαινομενικά τουλάχιστον αδύναμη ομάδα, οι  Τιτάνες Παλαμά που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιγνίδια ξεκινά δύο ώρες νωρίτερα, λόγω της αναμέτρησης του Παναιτωλικού με τον Ηρακλή, για την Σούπερ Λιγκ.

Σάββατο ώρα 16:00 η ΑΛΦΑ ’93 υποδέχεται τον ΑΟ Βόνιτσας και πιθανόν τα του βάλει… δύσκολα, αν και οι φιλοξενούμενοι έχουν ανεβάσει στροφές με συνέπεια να βρίσκονται στην τριάδα των πρωτοπόρων. Το παιγνίδι γίνεται για την Α΄ΕΚΣΑΒΔΕ.

Στα πλαίσια της Β΄Κατηγορίας οι Αργοναύτες υποδέχονται τον ΑΟΚ Ίναχο, Σάββατο ώρα 14:00 και την ίδια μέρα στις 08:00 το βράδυ ο Πήγασος παίζει με τον Απόλλωνα Μεσολογγίου.

 

 

 

Μεσολόγγι

Δεσπόζει το ντέρμπυ της Β΄ΕΚΣΑΒΔΕ ανάμεσα στους δύο πρώτους του α΄Ομίλου, τον γηπεδούχο Λέων και τον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες έχουν από 12 βαθμούς.

 

 

 

Ναύπακτος

Κυριακή ώρα 05:00 το απόγευμα ο ΠΑΣ Ναυπάκτου, ο οποίος εξέπεσε από την πρώτη τετράδα της Α΄ΕΚΣΑΒΔΕ  μετά την ήττα στην Βόνιτσα, θα επιχειρήσει να νικήσει τη ΓΕ Αγρινίου και να μείνει «ζωντανός» στις πρώτες θέσεις. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι ξέρουν πως με ήττα  θα αφήσουν μοναδικές ομάδες στην πρώτη θέση τη Νικόπολη και την Βόνιτσα.

 

 

Αμφιλοχία

Κυριακή βράδυ, ώρα 08:00, ο ΓΟ Αμφιλοχίας θα αντιμετωπίσει την Προοδευτική Αγρινίου για το πρωτάθλημα της  Β΄ΕΚΣΑΒΔΕ.