Οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας του μπάσκετ της Αιτωλοακαρνανίας, ο Αίολος Αστακού και ο ΑΟ Αγρινίου, αγωνίζονται εκτός έδρας για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής  με Ερμή Λαγκαδά και ΑΕ Λάρισας, αντίστοιχα. Ο δε Χαρίλαος Τρικούπης παίζει στο Μεσολόγγι.  Η ΓΕΑ δίνει επίσης εκτός έδρας το ντέρμπυ της Αγωνιστικής κόντρα στη Νικόπολη,  για την Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ. Η αναμέτρηση Γυναικών στο Βόλλεϋ, μεταξύ Ιωνικού Αγρινίου και Φιλαθλητικού Πρέβεζας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον  από τις αναμετρήσεις στα Κλειστά γήπεδα επί Αιτωλοακαρνάνικου εδάφους.

 

Αγρίνιο

Για το Κύπελλο της ΕΣΠΕΔΕ η ομάδα Βόλλεϋ Γυναικών του Ιωνικού αναμετράται με τις βασικές ανταγωνίστριες για την άνοδο στην Α2, τις κοπέλες του Φιλαθλητικού Πρέβεζας. Αυτή τη φορά, όμως, στοχεύουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΠΕΔΕ και την πρόκριση στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιγνίδι θα γίνει  στο Κλειστό του ΔΑΚ σήμερα στις 08:00 το βράδυ (άλλαξε η ώρα)  με κάθε επισημότητα και αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φιλάθλους.

Επίσης στο ίδιο γήπεδο τέσσερις ώρες νωρίτερα (16:00) θα ξεκινήσει ο αγώνας μπάσκετ της ΑΛΦΑ με τον πρωταγωνιστή στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ  ΠΑΣ Ναυπάκτου, σε μια αναμέτρηση που ίσως αποδειχθεί  ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Την Κυριακή το βράδυ (20:00) δύο ομάδες του Αγρινίου, οι Αργοναύτες και η Προοδευτική θα αναμετρηθούν για το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

 

Μεσολόγγι

 Την Κυριακή το απόγευμα ώρα 05:00 ο Χαρίλαος Τρικούπης θα αντιμετωπίσει την ομάδα Πόλις της Καλλιθέας για το πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής μπάσκετ και μια νίκη μπορεί να τον βάλει σε καλύτερη τροχιά σε ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσε να έχει επιτύχει περισσότερα έως τώρα.

Σήμερα στις 17:00 ο Απόλλων Μεσολογγίου υποδέχεται τον Ίναχο για την Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

 

Αιτωλικό

Για την Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ   γίνεται η αναμέτρηση του Λιακατά κόντρα στον Πύρρο Άρτας, σήμερα ώρα 16:00.

 

Αμφιλοχία

ΓΟ Αμφιλοχίας και Παναιτωλικός παίζουν για την Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ σήμερα ώρα 16:00.

 

Ναύπακτος

Στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ η Ομόνοια φιλοξενεί τον Λέων Μεσολογγίου, σήμερα και ώρα 17:00.