Χρόνια πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ και μέλος της Ομοσπονδίας του Μπάσκετ (Ε.Ο.Κ.) ο Αγρινιώτης Κώστας Νικάκης έχει έντονη δράση στο άθλημα και μεγάλη αναγνώριση. Μια αναγνώριση που έγινε ακόμα μεγαλύτερη και αποτελεί τιμή για τον ίδιο και το τοπικό μπάσκετ, με την  ανάθεση καθηκόντων Εφόρου στην  Εθνική Ανδρών. Θα είναι ο υπεύθυνος της αποστολής του Εθνικού συγκροτήματος  για το Προολυμπιακό τουρνουά,  με προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη. Μέχρι τώρα είχε διατελέσει υπεύθυνος αποστολής σε πολλές διοργανώσεις, αλλά  με τις Εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών και το 2009 ήταν στην Εθνική Νέων που κατέκτησε  το χρυσό μετάλλιο.

Όσον αφορά της ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας στις Εθνικές Κατηγορίες του μπάσκετ, ο ΑΟ Αγρινίου παίζει την Κυριακή το απόγευμα στην Λάρισα με τον εκεί Γυμναστικό Σύλλογο για την Β΄Εθνική, όπως και ο Αίολος Αστακού με το Στρατώνι επίσης εκτός έδρας.

Όμως εντός έδρας αγώνα θα δώσει ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου στην πρεμιέρα της Γ΄Εθνικής, στην οποία συμμετέχει μετά από 17 χρόνια και υποδέχεται την Νέα Ιωνία, Κυριακή 05:00 το απόγευμα.

 
 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα "Συνείδηση"