Στην Συνέντευξη Τύπου μετά την μεγάλη νίκη του ΑΟ Αγρινίου στην πρεμιέρα της Β΄Εθνικής του μπάσκετ,  τόσο ο προπονητής του Χρήστος Μυριούνης, όσο και ο Δημήτρης Μπαρούχας ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον φίλαθλο κόσμο για το βροντερό παρόν του, αναγνώρισαν πως η ομάδα τους μπορούσε κι ακόμα καλύτερα και υποσχέθηκαν περισσότερα πράγματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Χρήστος Μυριούνης αφού έδωσε συγχαρητήρια στους καλαθοσφαιριστές του για τη νίκη τους, τόνισε: «Έδειξαν μεγάλη προσοχή σε αντίξοες συνθήκες. Ήμασταν κακοί,  για μένα, αλλά γι΄αυτό είναι σημαντική και η νίκη. Ο αντίπαλος προπονητής εκτιμούσε ότι θα μας κερδίσουν με 20 πόντους. Υπήρχε σε μας πολύ άγχος, γιατί πηγαίναμε στο άγνωστο χωρίς  σκάουτινγκ για το Στρατώνι και τόσο η ομάδα όσο και τα παιδιά έπαιζαν για πρώτη φορά στην Κατηγορία. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που μας στήριξε και το θέλουμε και στη συνέχεια». Κρατώντας ένα παράπονο που στο μεταξύ είχε εκφράσει ο αντίπαλος προπονητής,  σχολίασε: « Αν και αποφεύγω να σχολιάζω την  διαιτησία, αν κάποιος πρέπει να έχει παράπονο σήμερα είμαστε εμείς». Μάλιστα αργότερα συμπλήρωσε: «μακάρι να έχουμε κι εμείς τέτοιες διαιτησίες εκτός έδρας».

Τελείωσε λέγοντας: «Τώρα παίζουμε εκτός έδρας με την Λάρισα που είναι φαβορί και είμαι σίγουρος θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι, όπως και γενικά στα επόμενα παιγνίδια».

 

Εξ μέρους των συμπαικτών του ο Δημήτρης Μπαρούχας ξεκίνησε με τις ευχαριστίες τους προς τους φιλάθλους, λέγοντας: «Με τέτοιο κόσμο δεν πρόκειται να χάσουμε από κανέναν εδώ μέσα. Θα γινόμαστε καλύτεροι παιγνίδι με το παιγνίδι, και δεν θα παίξουμε ξανά  όπως σήμερα, που υπήρχε άγχος. Θα ακολουθούμε το πλάνο που μας ζητάει ο κόουτς». Όσο για το γεγονός ότι ο ΑΟΑ αποτελείται κυρίως από Αγρινιώτες, ξεκαθάρισε σε ερώτηση που του έγινε: «Είμαστε μια ομάδα, δεν υπάρχουν Αγρινιώτες. Τα παιδιά που ήλθαν θα ματώνουν για τη φανέλα».

 

 

Περίμεναν  νίκη

 

«Είχα την πεποίθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα παίρναμε τη νίκη» δήλωσε σε κάποιο σημείο ο προπονητής του Στρατωνίου, Σωτήρης Νικολαΐδης. Αρχικά ευχαρίστησε για τη  φιλοξενία του ΑΟ αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο διαχρονικό στοιχείο της ομάδας του Αγρινίου και συνέχισε: «Ήταν μια κακή ήττα, δεν παίξαμε καθόλου καλά. Η διαιτησία έπαιξε όμως καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη γιατί έχουμε στη συνέχεια δύσκολο πρόγραμμα. Ο ΑΟ έκανε υπερπροσπάθεια, είχε πάθος για τη νίκη και είναι σημαντική για την συνέχεια και για την ψυχολογία του. Στην Β΄Εθνική έτσι είναι όλα τα παιγνίδια, σαν ντέρμπυ».

Ο Νίκος Γεωργάκης, παίκτης των φιλοξενούμενων, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δουλέψαμε γι’ αυτό το ματς,  αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε».