Στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, ξεκινά το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής του μπάσκετ στο οποίο φέτος έχει παρουσία και η Αιτωλοακαρνανία, που δεν έχει συνηθίσει στα τόσο ψηλά σκαλοπάτια του αθλήματος. Μάλιστα όχι με μία, αλλά με δύο ομάδες, τον ΑΟ Αγρινίου και τον Αίολο Αστακού, ομάδα που θεωρείται μεγάλο φαβορί για μία ακόμα άνοδο μετά τις δύο προηγούμενες σε ισάριθμες σαιζόν.

Ο ΑΟΑ υποδέχεται το Στρατώνι, της Χαλκιδικής, Σύλλογο ο οποίος διανύει την 6η σαιζόν του στην Κατηγορία και διαθέτει την ανάλογη εμπειρία. Την αγωνιστική περίοδο 2009-10 ανέβηκε στην  Β' Εθνική Κατηγορία, όπου έκτοτε παραμένει. Έχει λάβει κατ΄σειρά την 7η θέση, την 10η, την 4η, την  5η και πέρσι τη  6η θέση της τελικής βαθμολογίας παραμένοντας χωρίς ιδιαίτερο άγχος στην κατηγορία, αυτές τις σαιζόν. Έδρα του συλλόγου είναι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αρναίας.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Αγρινίου πιστεύουν ακράδαντα στην παραμονή, ειδικά εάν ο ΑΟΑ εκμεταλλευτεί την έδρα του και ειδικά με ομάδες σαν το Στρατώνι, που έχουν τον ίδιο στόχο.

 

Ο Αίολος Αστακού από τη πλευρά του προσβλέπει στην Α2 και μάλιστα τις προηγούμενες μέρες εκπροσωπώντας την  ομάδα ο  Φάνης  Παπαγεωργίου συνάντησε  τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο μάνατζερ της ομάδας του Αστακού βρέθηκε στην Αθήνα για τον  σκοπό  αυτό, δηλαδή να συναντήσει τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ.

Στα αγωνιστικά, ο Αίολος ξεκινά με εντός έδρας  ματς  και κόντρα στο Άργος Ορεστικό, σε παιγνίδι που θα γίνει στο Κλειστό της Βόνιτσας, όπου και πέρσι συνιστούσε την έδρα της ομάδας. Μάλιστα οργανώνεται μετάβαση των φιλάθλων από τον Αστακό, με ώρα αναχώρησης στις 03:00 το απόγευμα, δηλαδή δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.