Είναι δεδομένη  τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφία του ΑΟ Αγρινίου στο μπάσκετ, και αποδοτική, καθώς η επιλογή να στηρίζεται η ομάδα όσο το δυνατόν σε παίκτες από την περιοχή τον έφερε μέχρι την Β΄Εθνική. Και συνεχίζει να αποτελείται το ρόστερ με γηγενείς παίκτες, οι οποίοι χαμηλώνουν τον πήχη στο μπάτζετ, παίζουν και για τη φανέλα  και παράλληλα μπασκετμπολίστες από την περιοχή έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε πιο υψηλές Κατηγορίες.

Ένας ακόμα Αγρινιώτης και μάλιστα με «βαρύ» όνομα που υπέγραψε στον ΑΟΑ είναι ο 30χρονος γκαρντ Γιώργος Μπερερής. Την προηγούμενη σαιζόν αγωνίστηκε στον Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου και πανηγύρισε την άνοδο στην Γ΄Εθνική, αλλά ο (λιμενικός στο επάγγελμα) καλαθοσφαιριστής επέστρεψε στα… πάτρια εδάφη, όπου ξεκίνησε το μπάσκετ, για να αγωνιστεί πλέον στην Β΄Εθνική.

Στις βλέψεις του ΑΟΑ είναι επίσης η απόκτηση ενός καταξιωμένου ψηλού με στόχο να αυξηθούν περισσότερο οι δυνατότητες παραμονής στην καινούρια  Κατηγορία, ωστόσο δεν είναι ακόμα απόλυτα σίγουρο και θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα.

 

Και στις υποδομές

 Τα τμήματα υποδομής του ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ απευθύνουν πρόσκληση για ανοιχτές προπονήσεις σε αθλητές γεννημένους τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2003. Οι προπονήσεις θα λάβουν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Αγρινίου τις εξής ημέρες και ώρες:

 

Δευτέρα 24/8 ώρα 10:30 – 12:00

Τετάρτη 26/8 ώρα 10:30 – 12:00

Παρασκευή 28/8 ώρα 10:30 – 12:00

Σάββατο 29/8 ώρα 17:00 – 18:30

υπό την καθοδήγηση του προπονητή των Ακαδημιών Δημήτρη Καρατσώρη.

Στις προπονήσεις θα είναι παρών και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Χρήστος Μυριούνης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά για δηλώσεις συμμετοχής στο 6945841600.

 Απαραίτητη προϋπόθεση για τους αθλητές οι οποίοι διατηρούν δελτίο σε κάποιο άλλο σωματείο, είναι η ενημέρωση της διοίκησης καθώς και του αρμόδιου προπονητή της ομάδας τους.