Ήταν το μπασκετικό θέμα των ημερών η προσέγγιση ανάμεσα σε Α.Ο.Αγρινίου και ΓΕΑ με στόχο την συνένωση, κάτι που υποστήριξε θερμά ο πρόεδρος του  Α.Ο., Περικλής Γερμανός (φωτο), σε δημόσιες δηλώσεις του. Ωστόσο υπήρχαν και σθεναρές αντιρρήσεις στην ομάδα του και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία στα μέλη του Συλλογου. Αποφάσισαν πως δεν αποδέχονται την συγχώνευση, απορρίπτοντας προφανώς τους όρους της και όχι την ενέργεια αυτή κάθε αυτή.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Α.Ο.Α. δίνει και το στίγμα με ανάρτησή του στο facebook:

«Μετά από δύο ώρες και πλέον η Γ.Σ του Α.Ο.Α αποφάσισε(ανοιχτή ψηφοφορία ) να μην ενωθεί με την Γ.Ε.Α..Στο νέο συμβούλιο που ακολούθησε δύο παλιοί παράγοντες δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Προπονητής της ομάδας συνεχίζει ο Γιάννης Διαμαντάκος και αύριο θα ανακοινωθεί και ο νέος προπονητής των ακαδημιών.

Έστω στο 90 φάνηκε έστω ότι δόθηκε μια μικρή πνοή.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους της Γεα που αν και δεν πραγματοποιηθηκε η ένωση είχαμε ένα σοβαρό διάλογο που στο μέλλον μπορεί να επαναληφθεί». 

Η επίσημη ανακοίνωση του Α.Ο.Α. αναφέρει: 

Μετά από την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 11/06/2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο IMPERIAL με κύριο θέμα προς συζήτηση την ένωση του αθλητικού σωματείου του Α.Ο. με την Γ.Ε.Α .
Αποφασίστηκε από τα μέλη της Γ.Σ. να μην ενώθουν τα δύο σωματεία ,επίσης εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η δημιουργία ακαδημιών με υπεύθυνους τον κ. Κόκκιο και τον κ. Πατσατζόπουλο.
Η νέα σύσταση του Δ.Σ. έχει ως εξής :
1.Περικλής Γερμανός Πρόεδρος
2.Τσιαμάκης Κων/νος Αντιπρόεδρος
3.Σαπλαούρας Νεκτάριος Γραμματέας
4.Σερέτης Γρηγόριος Ταμίας
5.Καββαδίας Θεόδωρος Μέλος

Με εκτίμηση το Δ.Σ.