Σε εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα της συνένωσης του ΑΟ Αγρινίου με την ΓΕΑ και το «μπαλάκι» βρίσκεται πλέον στα μέλη του ΑΟΑ, τα οποία πρέπει να αποφασίσουν τι θεωρούν καλύτερο για την ομάδα τους και το Αγρινιώτικο μπάσκετ.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΑΟΑ ο  Πρόεδρος,   Περικλής Γερμανός, έχει καλέσει τα μέλη του Συλλόγου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου  και ώρα 9:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο IMPERIAL με θέμα το μέλλον της ομάδας. Και πράγματι σ’ αυτό το εγχείρημα η περισυλλογή αφορά κυρίως τη μία ομάδα, αφού η ΓΕΑ δεν παραχωρεί κάτι σημαντικό βάσει των μέχρι τώρα συζητήσεων.

Ο ΑΟΑ είναι η ομάδα που πρέπει να εγκαταλείψει το όνομά της, αν και κατέχει θέση σε υψηλότερη Κατηγορία. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο δεν συμφωνούν  όλα τα μέλη του και η πρόταση συνένωσης με τους σημερινούς όρους θα μπει σε ψηφοφορία. Όσοι τάσσονται υπέρ της συνεργασίας με τη ΓΕΑ έχουν ως επιχείρημα το γεγονός ότι πέρα από συλλογικά συμφέροντα θα μπορέσει, πιθανότατα, με την κίνηση αυτή να ενισχυθεί το μπάσκετ της περιοχής και να δημιουργηθεί μία ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική, έχοντας την συστράτευση πολλών διοικητικών Παραγόντων.

Στην αντίπερα όχθη  άλλοι δεν ασπάζονται τους όρους που τέθηκαν για την συνεργασία του ΑΟΑ με την ΓΕΑ, θεωρώντας πως με αυτή την εξέλιξη εξαφανίζεται η ομάδα η οποία σημείωσε τα μεγαλύτερα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια μέσα από μεγάλες προσπάθειες. Η διαφαινόμενη ψηφοφορία θα δώσει την οριστική στάση του ΑΟΑ, ωστόσο  το ενδιαφέρον στην συνέχεια θα κινηθεί και σε μια άλλη κατεύθυνση: τι θα κάνουν εκείνοι που δεν θα περάσει η δική τους άποψη. Θα συνεχίσουν να ασχολούνται ενεργά;