Το θέμα που ξεκίνησε για την συνένωση του ΑΟ Αγρινίου με την ΓΕΑ φαίνεται να βρίσκεται στα σπάργανα της τελικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ομάδα που θα προκύψει θαβ πάρει τη θέση του ΑΟΑ στην Γ΄Εθνική, ή στη Β΄ καθώς στα  μέσα Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει εντελώς η υπόθεση.

Πάντως ο Περικλής Γερμανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο agrinionews.gr ανέφερε «Ο Α.Ο. Αγρινίου ουσιαστικά είμαστε δύο άνθρωποι. Ο Ντίνος ο Τσιαμάκης κι εγώ. Οι υπόλοιποι ουσιαστικά έχουν… φύγει. Τα βάλαμε κάτω και είπαμε ότι δε μπορούμε να συνεχίσουμε και του χρόνου δύο άτομα. Αφού λοιπόν μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε στη Β’ Εθνική, ή το διαλύουμε ή συγχωνευόμαστε με ένα σωματείο που έχει δυναμική. Η αλήθεια είναι ότι έχει ενδιαφερθεί και κάποιος να αγοράσει την ομάδα, (σ.σ. άνθρωπος εκτός Αγρινίου, δε θέλησε να μας αποκαλύψει όνομα ο Π. Γερμανός) και είμαστε ακόμη σε συζητήσεις. Η άλλη λύση λοιπόν είναι η συγχώνευση. Ουσιαστικά ο Α.Ο. δημιουργήθηκε από κάποια άτομα της Γ.Ε.Α. που το 1973 διαφώνησαν με την τότε κατάσταση και αποχώρησαν φτιάχνοντας τον Α.Ο. Εγώ δεν είμαι ούτε Α.Ο. ούτε Γ.Ε.Α. Είμαι με το μπάσκετ. Η Γ.Ε.Α. έχει 150 παιδιά, ένα προπονητήριο και εγκαταστάσεις».

Δεν έδωσε μεγάλη βάση στο όνομα και ουσιαστικά εκπροσωπώντας τον ΑΟΑ φάνηκε πολύ υποχωρητικός στο συγκεκριμένο θέμα της ονομασίας. Μάλιστα έδωσε το στίγμα της εκκολαπτόμενης ομάδας λέγοντας πως υπάρχει η βούληση να αποτελείται από οκτώ – εννιά Αγρινιώτες καλαθοσφαιριστές, ενώ και φέτος ήταν πέντε – έξι. Επίσης έχει ανανεωθεί η συνεργασία  με τον προπονητή  Γιάννη Διαμαντάκο.

Σε περίπου μια εβδομάδα θα είναι γνωστό αν η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί, αφού η Γ.Ε.Α. θα πάει σε Γενική Συνέλευση προκειμένου τα  μέλη της να την  εγκρίνουν. Στον αντίποδα και ο ΑΟ καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11/06/2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο IMPERIAL με θέμα το μέλλον του ΑΟ.  «Κατά  γνώμη μου, είναι μονόδρομος η συγχώνευση με τη Γ.Ε.Α.! Να ενωθούν οι δυνάμεις!», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΑΟΑ.

 

Οι Όμιλοι

 

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανακατανομή των ομίλων της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Ο Α.Ο Αγρινίου τοποθετήθηκε ξανά  στον Βόρειο Όμιλο (εφόσον δεν ανέβει στην Β΄ Εθνική) και ο Χαρίλαος Τρικούπης τοποθετήθηκε στον Νότιο Όμιλο της Γ Εθνικής.

Στον βορρά οι ομάδες είναι ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ, ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΗΡΑΚΛΗΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ,  ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ, ΕΥΑΘΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛ., ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ, ΑΠΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ.

Στο νότο οι ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧ. ΚΟΡ., Α.Γ.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ, Α.Ο ΓΛΑΥΚΟΣ, Α.Ο ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ, Α.Ε ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Α.Ο ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ, Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ, Α.Ε ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, ΠΟΛΙΣ Α.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»