Την προηγούμενη εβδομάδα  σε αποκλειστικό ρεπορτάζ αναφέραμε τις επαφές ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες του Αγρινίου στο χώρο του μπάσκετ, με σκοπό την συνεργασία  ακόμα και τη συγχώνευση. Δεν αναφέραμε τα ονόματα αρχικά, αλλά πλέον είναι γνωστό πως πρόκειται για τον Α.Ο. Αγρινίου και την Γ.Ε. Αγρινίου. Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έχουν πάει πολύ καλά μέχρι τώρα και αναμένεται μία ακόμα συνάντηση εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η πρώτη επαφή έγινε μια εβδομάδα πριν, όταν ο ΑΟΑ είχε προγραμματίσει συνάντηση με τα μέλη του στο ξενοδοχείο Imperial, στην οποία και  διαπιστώθηκε το πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις. Αφού οι διοικούντες των δύο ομάδων μελέτησαν στα πλαίσια των Διοικητικών Συμβουλίων τους τα δεδομένα που προέκυψαν , την Τρίτη έγινε κι άλλη συνάντηση, όπου και πάλι διαπιστώθηκε η καλή διάθεση εκατέρωθεν για συνεργασία. Παράγοντες και των δύο πλευρών αναφέρουν πως η τελική συμφωνία είναι πολύ κοντά, αλλά εκείνοι που παρέστησαν στην τελευταία συνάντηση πρέπει να ενημερώσουν και τα υπόλοιπα μέλη των Διοικήσεων. Οπότε στη συνέχεια θα γίνει και νέο ραντεβού.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΑΟΑ, Περικλής Γερμανός (φωτο), πρόκειται  να απουσιάσει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους τις επόμενες ημέρες και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που δεν θα γίνει άμεσα η νέα συνάντηση.

Επίσης από την αρχική συνάντηση πληροφορηθήκαμε ότι το πλάνο ήταν μία ομάδα όσο πιο δυνατή στην Γ΄Εθνική, η οποία τελικά πιθανόν να φέρει το όνομα της ΓΕΑ με τα χρώματα και το έμβλημα του ΑΟΑ. Πάντως προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν άλλαξε κάτι σ’ αυτή την σκέψη, αλλά σημασία έχει πως οι δύο πλευρές φαίνεται να τα «βρίσκουν».  

 

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»