Την απόφαση για αύξηση των ομάδων σε 16 από 14 στους δύο Ομίλους  της Β’ Εθνικής, πήρε η   Ομοσπονδία του Μπάσκετ (ΕΟΚ), εξέλιξη που μεγιστοποιεί τις πιθανότητες του ΑΟ Αγρινίου να βρεθεί σ’ αυτή την Κατηγορία. Αποτελεί πλέον την πρώτη επιλαχούσα ομάδα.

Με την αναδιάρθρωση αυτή ανεβαίνουν και καλύπτουν τις δύο νέες θέσεις στον Βόρειο Όμιλο οι τριταθλητές της Γ΄Εθνικής και ο ΑΟ είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα, ως νικήτρια στο μπαράζ εκείνων που τερμάτισαν στην 4η θέση.  Οι πιθανότητες πάρα πολλές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση ή συγχώνευση του Λαγκαδά, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο για άλλη μια συγχώνευση. Συγκεκριμένα ο Φάρος που ανέβηκε στην Α2 βρίσκεται σε συζητήσεις για συνένωση με τον Εθνικό κι αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα ανέβει μία ακόμα ομάδα από την Β΄Εθνική, με συνέπεια να αδειάσει μία ακόμα θέση που αλυσιδωτά θα καλυφθεί από την Γ΄Εθνική.

Άνθρωποι του μπάσκετ εκτιμούν πως ο ΑΟ είναι με το ένα πόδι στην Β΄Εθνική, αλλά παράλληλα για να υπάρξει αξιοπρεπής πορεία (σε ενδεχόμενο ανόδου) πρέπει να βρεθούν λύσεις χρηματοδότησης της ομάδας από το ίδιο το Αγρίνιο.

 

 

 Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

 “Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΣ της ΕΟΚ, αποφάσισε ομόφωνα το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών από την αγωνιστική περίοδο 2015-16 να διεξάγεται με 16 ομάδες ανά όμιλο. Στη Β’ Εθνική Ανδρών ανεβαίνουν ο Προμηθέας Χαλανδρίου και ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης στον 1ο Όμιλο και ο ΑΣ Καστοριάς και ο ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας στον 2ο Όμιλο, έχοντας σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τους αγώνες κατάταξης που διεξήχθησαν μετά το πέρας των πρωταθλημάτων. Τα σωματεία αυτά θα αντικατασταθούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών για το πρωτάθλημα 2015-16 από τον 3ο της ΕΣΚΑ, τον 2ο της ΕΣΚΑΝΑ, τον 3ο της ΕΚΑΣΘ και τον 4ο της ΕΚΑΣΔΥΜ, αντίστοιχα“.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»