Τα προγνωστικά επαληθεύονται μέχρι στιγμής και μετά από δύο αγώνες στην τελική φάση της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ, για την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Ο Χαρίλαος Τρικούπης  Μεσολογγίου (φωτο) και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων έχουν ήδη από δύο νίκες και αποτελούν  τα φαβορί. Ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Χαρίλαος Τρικούπης   έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Κάτι που πρέπει να φανεί στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο, την Κυριακή στις έξι το απόγευμα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Η ομάδα της Ιερής Πόλης θέλει νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, καθώς όπως φαίνεται όλα θα κριθούν στα μεταξύ τους παιγνίδια, οπότε μια διαφορά ασφαλείας αφήνει και την «πολυτέλεια» μιας μικρής σε έκταση ήτας στα Γιάννενα στις 2 Μαΐου. Πάντως στον Χαρίλαο Τρικούπη   πιστεύουν ότι μπορούν να σημειώσουν δύο νίκες κόντρα στον ΑΓΣΙ.

Για την 2η αγωνιστική η ομάδα του Μεσολογγίου  αγωνίστηκε χωρίς Μπαρούχα και Σταυρόπουλο απέναντι στον   ΠΑΣ Ναυπάκτου και επικράτησε  με 61-54. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην λήξη της πρώτης περιόδου 20-9 και με το «φτωχό» 11-11 στην δεύτερη  το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με  31-20. Η διαφορά αυξήθηκε στο τρίτο 10λεπτο και έφτασε στους 13 πόντους (48-35),  η ομάδα της Ναυπάκτου ρίσκαρε και  μείωσε στους έξι πόντους  ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, αλλά εν τέλει οι γηπεδούχοι παρά την μέτρια εμφάνισή τους πήραν την νίκη με 61-54. Ιωάννου 12(2), Μπερερής 14(1), Καρβέλης, Κιουτσούκαλης, Τριπολίδης, Μπιτινής 4, Δημητρόπουλος 2, Πουρνάρας 13, Γαλάνης 5, Μπάλλας 11, Τσαπατώρης, ήταν αυτοί που αποτέλεσαν την ομάδα του Χ. Τρικούπη και για τον ΠΑΣ αγωνίστηκαν οι Καπετανάκης, Αμπλάς 3, Δούρος 9, Θεοδώρου 5(1), Αδαμόπουλος 3, Ζησιμόπουλος 4(1), Γκρέκας 10(2), Κακούσης 8(2), Βλαχογιάννης 9(1), Τσιφτιλής 1, Βαρέλας  2.

Στην Βαθμολογία  Χαρίλαος Τρικούπης 4,  ΑΓΣΙ 4, ΠΑΣ Ναυπάκτου 2, ΠΑΣ Γιάννενα 2 και εκτός του ντέρμπυ την Κυριακή στις 17:30 στο ΔΑΚ Ναυπάκτου ο τοπικός  ΠΑΣ  αντιμετωπίζει εκείνον των Ιωαννίνων.

 

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»