Σάλος σε μεγάλο μέρος των πολιτών του Αγρινίου για την ανοικτή στήριξη του Κωστούλα στον συνδυασμό της κας Σταρακά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Διαπιστώνουμε αναθεματισμούς, οι οποίοι στρέφονται άδικα και κατά της υποψηφίας Δημάρχου, η οποία εν τέλει κάνει απλά αυτό που θα έκανε ο κάθε υποψήφιος: προσπαθεί να αντλήσει ψήφους απ΄ όπου είναι εφικτό.

 

Εάν, μάλιστα, πάρουμε ως δεδομένο ότι όντως “έτρεξε” για τα θέματα του γηπέδου έχει κάθε ηθικό δικαίωμα να προσπαθεί να πάρει τα εύσημα για τις προσπάθειές της. Και οι εκλογές αποτελούν το πιο κατάλληλο χρονικό σημείο για το δικό της όφελος. Ο καθένας μας το ίδιο θα έκανε στην θέση της, ανεξαρτήτως με το γεγονός ότι τελικά θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ εναντίον της.

 

Το “φάουλ” είναι του Κωστούλα, ο οποίος επιχειρεί να εκμεταλλευθεί έναν αθλητικό σύλλογο, του οποίου το μέγεθος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη. Μα έχει και τα... άλλοθί του. Διότι Αγρινιώτες και Αγρινιώτισσες είναι εκείνοι που με τις πράξεις τους δίνουν την εντύπωση πως το Αγρίνιο είναι “τσιφλίκι” του. Συνεργοί σ’ αυτήν την λανθασμένη εντύπωση γίνονται και οι Αγρινιώτες που ανέχονται το φαινόμενο, χωρίς να απομονώνουν τους πρωταγωνιστές του.

 

Μεγάλη χαμένη αυτής της υπόθεσης μπορεί να είναι η κα Σταρακά, αν υποθέσουμε ότι ο πολίτης του Αγρινίου μπορεί να σκέφτεται. Ο Κωστούλας πριν λίγα χρόνια είχε αγαστές σχέσεις με τον τότε Δήμαρχο. Μοσχολιό. Πριν πέντε χρόνια, ομολογώντας έμμεσα πως πλανήθηκε, θέλησε να στηρίξει τον Παπαναστασίου. Τώρα “ομολογεί” πως πλανήθηκε από τον Παπαναστασίου και προτείνει Σταρακά. Άρα το παρελθόν δεν εγγυάται πως οι προτάσεις του είναι αξιόπιστες, αφού ο ίδιος τις αναιρεί. Ποια η εγγύηση πως δεν θα κάνει το ίδιο και για την Σταρακά σε λίγο καιρό;

 

Ένα άλλο καίριο ερώτημα είναι και το εξής: Αυτά που υποτίθεται πως εξασφάλισε η κα Σταρακά – κάτι που ήταν μέσα στις υποχρεώσεις της από την θέση της στην Περιφέρεια- δεν μπορούν να υλοποιηθούν με άλλο Δήμαρχο; Μπορούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούσαν ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα, ή ωμό εκβιασμό προς “τσαλακωμένους” Αγρινιώτες ψηφοφόρους.

 

Φωτο: Panetolikos.gr