Ο μεγαλομέτοχος (μόνο αυτό πλέον) του Παναιτωλικού,  Φώτης Κωστούλας,  υλοποίησε άμεσα την απόφασή του να αποσυρθεί από πρόεδρος και στην θέση του τοποθέτησε τον στενότερο συνεργάτη του, Γεράσιμο Μπελεβώνη. Μια απόλυτα φυσιολογική κίνηση  βάσει της καθολικά διαπιστωμένης νοοτροπίας της ΠΑΕ κι ουσιαστικά διόρισε νέο πρόεδρο, που πρέπει να αποδεχθούν  όσοι (ή όσες) συμμετάσχουν στο ΔΣ. Διότι σε ορισμένες περιπτώσεις όταν αναφέρεται αλλαγή ρότας... υπάρχει και η εκλογική διαδικασία εντός του ΔΣ. Προφανώς αυτός ο διορισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Κωστούλα, ο οποίος έχει «ρίξει» λεφτά στον Παναιτωλικό, ωστόσο – όπως και ο ίδιος ομολόγησε- ο Μπελεβώνης λειτουργεί από καιρό (μάλλον από χρόνια) σαν πρόεδρος. Προφανώς υπό τις υποδείξεις του Κωστούλα σε ορισμένα θέματα, οπότε τίποτα δεν αλλάζει στο διοικητικό τοπίο του συλλόγου…

 

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

 

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος Φώτης Κωστούλας σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου. Επιθυμία του είναι, σε βάθος χρόνου, η αναζήτηση επενδυτή ο οποίος θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο που κατέχει. Κατέστησε σαφές ότι στο μεταβατικό αυτό διάστημα θα στηρίξει με κάθε τρόπο την ΠΑΕ και την ομάδα, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της.

Σήμερα συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου ο κ. Κωστούλας υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο έως τώρα Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γεράσιμος Μπελεβώνης.

Με κοινή επιθυμία του μεγαλομετόχου και του προέδρου, ο κ. Μπελεβώνης θα απευθυνθεί τις επόμενες μέρες στους θεσμικούς φορείς (Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, Δήμο Αγρινίου κ.α.), και σε ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια που θα ακολουθήσει, με τη συγκρότηση ενός διευρυμένου Δ.Σ. και τη διοικητική ενδυνάμωση με νέα πρόσωπα.

Οι φίλοι του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ πρέπει να γνωρίζουν ότι με τον Φώτη Κωστούλα εγγυητή αυτής της μεταβατικής πορείας, είμαστε βέβαιοι ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει με επιτυχία στο δρόμο που εκείνος χάραξε. Οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να ενδυναμώσουμε, με την υπεύθυνη στάση μας το επόμενο διάστημα, το όραμα του αναμορφωτή του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ακολουθώντας με περηφάνια και ανεξαρτησία τις αρχές και τις αξίες που ο Σύλλογός μας πρεσβεύει και ο Φώτης Κωστούλας ανέδειξε σε όλο τους το μεγαλείο με το έργο του.