Με επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για τον Παναιτωλικό συνομιλεί τα τελευταία 24ωρα ο Φώτης Κωστούλας και όλα δείχνουν πως οι δύο άντρες θα συνεχίσουν τις απόμενες ημέρες, εφόσον ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού θελήσει να παραδώσει τη σκυτάλη. Ο ενδιαφερόμενος λέγεται Πανουργιάς Παπαϊωάννου, είναι πρόεδρος στον Ανδρούτσο Γραβιάς και δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευαστικών με τέσσερεις εταιρίες, ενώ εξελέγη και Περιφερειακός Σύμβουλος στη Φωκίδα με το συνδυασμό που υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόσφατα διαχώρισε τη θέση του από τις πολιτικές του κόμματος.

Σε πρώτη φάση γνώρισε από κοντά τις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού καθώς και το χώρο του EMILEON, χωρίς να είναι γνωστό αν είναι και αυτός ο χώρος στο πακέτο των διαπραγματεύσεων. Και μόνο το γεγονός ότι οι συζητήσεις εξακολουθούν, σημαίνει πώς το ενδιαφέρον είναι σοβαρό. Από και πέρα μένει η πραγματική βούληση του Φώτη Κωστούλα, που θα φανερωθεί από τα ανταλλάγματα που θα απαιτήσει, χωρίς να αποκλείεται να παραμείνει και ο ίδιος στον Παναιτωλικό, υπό διαφορετική ιδιότητα.

 

Το «who is who»

O Πανουργιάς Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1969 είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μεγάλωσε στη Φωκίδα όπου γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα.
Από το 1990 έχει δημιουργήσει τον όμιλο επιχειρήσεων «Παπαϊωάννου Group» που περιλαμβάνει 3 κατασκευαστικές-εμπορικές εταιρείες με δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης είναι συνεργάτης της Zeppelin (CAT) επίσημου αντιπροσώπου της Caterpillar στη Γερμανία. Το 1985 ίδρυσε την πρώτη εταιρεία, ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ο.Ε., με έδρα τη Γραβιά Φωκίδας, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου. Το 2003 ιδρύθηκε η ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε . από τους Μιχάλη και Πανουργιά Παπαϊωάννου. Τρία χρόνια αργότερα ιδρύεται η ΕΡΓΟΚΑΤ Ε.Π.Ε. και αυτή δημιούργημα των αδελφών Μιχαλη και Πανουργιά Παπαϊωάννου, με κύρια δραστηριότητα την αποκάλυψη και εξόρυξη μεταλλευμάτων ως εργολάβος των μεγαλύτερων μεταλλευτικών επιχειρήσεων στην Ελλαδα. Το 2011 εντάχθηκαν στον Όμιλο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP τρεις ακόμα εταιρείες: Η PAPTRUCKS A.E. ιδρυθείσα το 2011 με στόχο την επέκταση του ομίλου στον κλάδο των μεταφορών, με κεντρικό άξονα τη διακίνηση μεταλλευμάτων και αδρανών υλικών και η ΟΔΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ Α.Ε.