Από τις έσχατες ελπίδες του Παναιτωλικού να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Super League είναι να προχωρήσει το σενάριο για αύξηση των ομάδων της άμεσα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση υπάρχει το αυτονόητο, δηλαδή η παρατυπία (αν όχι παρανομία) και από την άλλη όψη το βόλεμα πολλών ομάδων. Άλλωστε αν θα γίνει αυτή η αναδιάρθρωση, θα πάει πακέτο με την αναστολή των μέτρων αδειοδότησης.

Η ΕΠΟ δείχνει να προβάλει αντιστάσεις στην αύξηση των ομάδων από φέτος, αλλά περισσότερο προσπαθεί να «κόψει» το θέμα στα σπάργανα, διότι αν εγκριθεί από τη Super League δεν έχει δείξει ικανή να ορθώσει ανάστημα. Όσο για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μην ξεχνάμε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο…

Εύκολο δεν είναι να αποφασιστεί η αναδιάρθρωση αλλά όχι και αδύνατο, ειδικά αν υπάρξει καθολική συναίνεση από της ομάδες της Κατηγορίας. Με δώδεκα ομάδες να ψηφίζουν υπέρ θα έχει γίνει σημαντικό βήμα, ωστόσο όσο περισσότερες τόσο καλύτερα. Πέρα από τις τρεις που υποβιβάζονται (Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Δόξα), δεν εκφράζουν αντιρρήσεις και όσες έχουν πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις, αφού θα ρυθμιστεί βολικά και το δικό τους ζήτημα. Οι καλές σχέσεις του Παπουτσάκη (που πρότεινε την αναδιάρθρωση) με τον Μαρινάκη, αποτελούν για την ώρα μία ακόμα αχτίδα στο βάθος του τούνελ. Πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκατάθεση του Ολυμπιακού, εξέλιξη που θα ήταν βαρόμετρο στις εξελίξεις. Στις θετικές ενδείξεις ίσως χρειάζεται να καταγραφεί και η δήλωση του Κωστούλα, που στην ουσία είπε ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του Παναιτωλικού και έγινε στο συγκεκριμένο χρόνο και όχι μερικές μέρες αργότερα.

Πάντως οι Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Δόξα, έχουν έρθει σε συμφωνία να φτάσουν στα άκρα και στα πολιτικά δικαστήρια. Ο Σάμιος «εισέπραξε» από τον Κωστούλα ότι δεν θα κάνει πίσω και το ίδιο διαρρέει για τον εαυτό του ο Παπουτσάκης. Αν μη τι άλλο, είναι ένας «άσσος στο μανίκι» αφού όσα οικονομικά προβλήματα των ομάδων κι αν προσπαθούν να μπαλώσουν η Super League και η ΕΠΟ, θα γίνουν πολλαπλάσια σε περίπτωση που λόγω δικαστικών αγώνων ξεκινήσει με καθυστέρηση μηνών το πρωτάθλημα.

Τα νεότερα από τη Δευτέρα, αλλά το SportAit.gr θα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με πηγές πληροφόρησης, ώστε να δημοσιοποιεί τα δεδομένα με υπευθυνότητα.