Στο «πόδι» έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση ανάμεσα στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού και τον Φώτη Κωστούλα, όμως όλα δείχνουν ότι από τον Ερασιτέχνη θα διαλέξουν το δρόμο του Πρωτοδικείου.

 

Η συζήτηση των δύο πλευρών άργησε να ξεκινήσει, αφού ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού αφίχθη αργότερα από την ώρα του ραντεβού και οι υπόλοιποι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έπρεπε να αποχωρήσουν. Έθεσαν στο Φώτη Κωστούλα τα μέχρι τώρα δεδομένα και κυρίως την αδυναμία να βρεθεί το πρόσωπο με την οικονομική επιφάνεια που θα «μπει μπροστά». Από τα θέματα που τέθηκαν ήταν και το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης από τον Κωστούλα, ο οποίος εν τέλει ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση (Σάββατο ή Κυριακή) και τα λόγια του ήταν «κάντε μια Διοίκηση και να το συζητήσουμε ξανά». Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στην συνάντηση δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη. Επίσης υπάρχουν πολλά θέματα που δεν πρόλαβαν να συζητήσουν και θεωρούνται σημαντικά.

Οι του Ερασιτέχνη από την πλευρά τους σχεδιάζουν να ζητήσουν άμεσα Γενική Συνέλευση των μελών τους, με πιθανή συμμετοχή κι άλλων ατόμων που δεν είναι μέλη του. Φαίνεται δε, πως – αν τελικά αποφασίσουν να αναλάβουν την ΠΑΕ - θα επιλέξουν τη λύση του Πρωτοδικείου. Προφανώς διότι δεν θα ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τυχόν οφειλές (π.χ. πρόστιμα), αφού Διοίκηση ορισμένη από το Πρωτοδικείο δεν αναλαμβάνει παλιότερες υποχρεώσεις παρά μόνο όσες προκύπτουν από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και μετά. Παράλληλα ίσως να το βλέπουν και ως επικοινωνιακή τακτική, αφού λύση μέσω Πρωτοδικείου σημαίνει ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αποφύγει ο Σύλλογος τη διάλυση, οπότε ακόμα και πιθανές κακές γι’ αυτόν εξελίξεις στη πορεία, δεν θα βαραίνουν ηθικά την προσωρινή Διοίκηση που οι άνθρωποί της απλά θα έχουν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του Παναιτωλικού ως έσχατη λύση πριν τη διάλυση. Στην πορεία αυτό εξυπηρετεί και το Φώτη Κωστούλα, που έτσι θα συνεχίσει να κρατά τις μετοχές.