Την άφιξη του Φώτη Κωστούλα περιμένουν από τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, προκειμένου να του εκθέσουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους για το μέλλον του Συλλόγου. Ωστόσο και οι ίδιοι δεν έχουν σαφή εικόνα για το πώς θα μπορέσουν να κινηθούν στη συνέχεια.

Η στάση του μεγαλομετόχου θα κρίνει πολλά στις εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Πάνος Στεργίου (φωτο) και Αλέκος Σύρμος έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεση μερικών επιχειρηματιών του Αγρινίου χωρίς να θεωρούν ότι αυτά τα πρόσωπα αρκούν, παρά τη διάθεσή τους να συμβάλουν οικονομικά έως ένα σημείο. Πρόθεσή τους είναι να ζητήσουν τη συνδρομή και από το Φώτη Κωστούλα, κάτι που θα πρέπει να θεωρείται απίθανο από τη πλευρά του. Κατά τα άλλα, και μετά την κατατόπιση που είχαν από την ΠΑΕ, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έχουν μελετήσει τις οικονομικές απαιτήσεις για την ανάληψη της ομάδας, όπως προκαταβολές μεταγραφών, προετοιμασία και διάφορες άλλες δαπάνες. Το μήνυμα που πήραν από ανθρώπους της ΠΑΕ, είναι ότι δεν μπορεί να στηθεί ομάδα με συνολικό μπάτζετ κοντά στις 600.000 ευρώ. Πάντως αυτή η αποθαρρυντική εκτίμηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την σημερινή πραγματικότητα του ποδοσφαίρου και τα μπάτζετ ομάδων που πρωταγωνίστησαν στη Football League. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι άνθρωποι της ΠΑΕ που συζητούν με εκείνους του Ερασιτέχνη, θεωρούν πως δεν έχει υπάρξει συνεννόηση για το ποιος θα ηγηθεί ενός διοικητικού σχήματος που μπορεί να κάνουν.

Οι Πάνος Στεργίου και Αλέκος Σύρμος, καθώς και τα πρόσωπα που έχουν θετική διάθεση να αναμειχθούν, διερευνούν επίσης και τις δυνατότητες στελέχωσης της ομάδας από κάποιους ποδοσφαιριστές των υποδομών, καθώς και ποδοσφαιριστές της περιοχής που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες.

Εντούτοις για να αποκτήσουν νόημα όσα προσπαθούν, θα πρέπει να φανερώσει τις προθέσεις του για τη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος και ειδικότερα στο θέμα των μετοχών.

 

Περιμένουν οι δύο

Σχετικά με τους δύο ανθρώπους που ενδιαφέρονται για να πάρουν τον Παναιτωλικό (http://www.sportait.gr/panaitolikos/item/326-epixeirhmaties.html), δεν υπάρχει τίποτα καινούριο, αφού οι εξελίξεις στο Σύλλογο παραμένουν στο ίδιο σημείο. Το βέβαιο είναι ότι ο ένας εξ αυτών έχει δει πολύ ζεστά το θέμα και θα κινηθεί όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε βαθμό που να υπάρχουν ασφαλή δεδομένα. Οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις του Φώτη Κωστούλα είχαν συχνές εναλλαγές, γεγονός που «ανάβει κόκκινο». Επίσης δεν υπάρχει η διάθεση να καταβληθεί στον νυν μεγαλομέτοχο κάποιο μεγάλο ποσό, ίσως και κανένα αντίτιμο, αφού ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι αυτά τα χρήματα θα λείψουν από την χρηματοδότηση της ίδιας της ομάδας. Επίσης σε περίπτωση που προχωρήσουν θετικά οι προσπάθειες του Ερασιτέχνη, εξετάζεται το ενδεχόμενο της προσέγγισης και ενδεχόμενης συνεργασίας για δράση από κοινού.