Πιο κάθετα από ποτέ, έθεσε ο Φώτης Κωστούλας στην Δευτεριάτικη αθλητική εκπομπή του ΑΧΕΛΩΟΣTV, την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό. Ωστόσο η ερμηνεία των γεγονότων αφήνει περιθώρια για συζήτηση, παρά τον δικό του απόλυτο τρόπο. Επιπλέον, η στάση του προέδρου του Παναιτωλικού στον απολογισμό της χρονιάς και κυρίως η διάθεσή του απέναντι στο φίλαθλο κόσμο, φέρνουν αρνητικές αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή.

 Ερωτήθηκε σε πολλά, σχετικά με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το απαύγασμα ήταν πως δεν θέλησε να αποδοθούν σε καμία περίπτωση ευθύνες στη Διοίκησή του. Απέφυγε με κάθε τρόπο να πει την έκφραση «έγινε λάθος» σε ό,τι κι αν ρωτήθηκε και αρνήθηκε επίσης να αναφέρει τυχόν λάθη από τη Διοίκηση σε πιθανό απολογισμό που έκαναν τα μέλη της. Ως εκ τούτου δεν προσέθεσε τίποτα καινούριο σ’ αυτό το κομμάτι. Επανέλαβε ως μοναδικό λάθος της σεζόν την πρόσληψη Λεμονή και την μη απόλυσή του νωρίτερα. Ήταν μάλιστα τόσο το μένος του για τον έλληνα τεχνικό που είπε: «το παιχνίδι στον ΟΦΗ θα το κέρδιζα ακόμα και γω που δεν έχω παρακολουθήσει ούτε μια ώρα σεμινάριο προπονητικής». Το ματς του Ηρακλείου και εκείνο με την ΑΕΚ – άγνωστο γιατί – αναφέρθηκαν από το Φώτη Κωστούλα ως τρανταχτά δείγματα της (κατά τη γνώμη του) ανικανότητας του Λεμονή.

Δεν έλειψαν οι αναφορές σε δημοσιογράφους και φιλάθλους με τη μορφή παραπόνων, ενίοτε και υποτίμησης, για τον τρόπο που έχουν ασκήσει κριτική στη Διοίκηση του Παναιτωλικού.

 

Το «φεύγω»

Μετά από μεγάλη και όχι πλήρη (λόγω χρόνου) αναφορά στα πεπραγμένα της σεζόν, ήρθε η εκ νέου δήλωσή του πως θέλει να αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό. Τα λόγια του δεν άφησαν περιθώρια να αμφισβητηθεί το «ειλημμένο» αυτής της απόφασής του, την οποία απέδωσε στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τη μη καθολική στήριξη των φιλάθλων στο πρόσωπό του καθώς και των συνεργατών του. Σε ορισμένες στιγμές φανέρωσε μία μεγάλη αποστροφή στη συνέχιση της θητείας του, μέχρι του σημείου να πει «πληρώνω να φύγω από τον Παναιτωλικό». Αυτή πάντως, ήταν μια έκφραση που έσπευσε να πάρει πίσω όταν του υπενθυμίστηκε.

Με βάση τα λεγόμενα του προέδρου του Παναιτωλικού, η επόμενη μέρα είναι πια το ζητούμενο για την ομάδα του Αγρινίου, αλλά σταχυολογώντας τα λόγια του και την παρουσία του, ίσως να μην πρόκειται για οριστική απόφαση. Διότι από τη μια πλευρά είπε «ακόμη κι αύριο φεύγω δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αγοράσει, αν είναι Έλληνας ή Αλβανός, μαύρος ή λευκός», αλλά φανέρωσε πως είχε ήδη πρόταση που απέρριψε λόγω ακαταλληλότητας του αγοραστή. Κάπου εκεί έθεσε και την παράμετρο «ο αγοραστής να έχει κότσια», που δεν έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την υπόλοιπη απόγνωσή του για όσα αντιμετώπισε στην ομάδα.

Επίσης δημιουργεί ερωτηματικά η διάθεσή του να ασχοληθεί με όσα έγιναν και να προσπαθήσει να νουθετήσει φιλάθλους και δημοσιογράφους, στάση που επίσης δεν συνάδει με το λεγόμενο «ξενέρωμα» και την αποστροφή. Αν απλά ήθελε να αφήσει θετικές εντυπώσεις αποχωρώντας, σίγουρα πέτυχε το αντίθετο σε εκείνους που του ασκούν κριτική, ίσως και σε περισσότερους ακόμα. Και προφανώς το ήξερε πως έτσι θα συμβεί.

Σε ελεύθερη μετάφραση ο Φώτης Κωστούλας είπε πως δεν δέχεται να βάζει χρήματα σε ένα «βρώμικο» ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα να υπάρχουν ενστάσεις για την καταλληλότητα των συνεργατών του και των επιλογών του.

Ακόμα και η πρόθεση του Διευθύνοντα Σύμβουλου, Γεράσιμου Μπελεβώνη, να παραστεί σε επόμενη εκπομπή δημιουργεί άλλες εκτιμήσεις. Είναι δημοσιογραφικά γνωστό και αντιληπτό απ’ τους φιλάθλους, πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από μέρους του να αναγνωρίσει πραγματικές ευθύνες του. Άρα τί νόημα μπορεί να έχει μια τέτοια συνέντευξή του, την ώρα που αυτή η Διοίκηση αποχωρεί; Εκτός κι αν δεν αποχωρεί.

Κατά τα άλλα ο Φώτης Κωστούλας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την τύχη της προσφυγής και ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρη η δυνατότητα να καταφύγει στο CAS σε περίπτωση μη δικαίωσης στις 15 Μαΐου.

Το επόμενο διάστημα στα του Παναιτωλικού, θα έχει σαφώς μιας άλλης φυσιογνωμίας ρεπορτάζ – τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Το SportAit.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κοστολογούνται σε συνδυασμό με ορισμένα παραλειπόμενα της συνέντευξης του Φώτη Κωστούλα.

 Στο site Gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/287065-%C2%ABplirono-na-fygo-apo-ton-panaitoliko%C2%BB)     υπάρχει καταγραφή των λεγομένων του Φώτη Κωστούλα. Βέβαια απουσιάζουν οι ερωτήσεις καθώς και τοποθετήσεις (που ζήτησε και του έγιναν), ο οποίες θα έδιναν ακόμα καλύτερη εικόνα.