Χθες αναφερθήκαμε στην «κουβέντα» έχει ανοίξει ανάμεσα στους ανθρώπους του τοπικού ποδοσφαίρου για την  αναβολή του αγώνα ανάμεσα σε Άρη Αιτωλικού και Α.Ο.Ζευγαρακίου, με προσωπική απόφαση του προέδρου της ΕΠΣ Τάκη Παπαχρήστου, με  αιτιολογία  το πρόβλημα με μπλόκο αγροτών. Αναφέραμε επίσης πως μοιάζει. Ανυπόστατη, καθώς έγιναν όλα τα υπόλοιπα ματς της Αιτωλοακαρνανίας, σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις και η ίδια η ΕΠΣΝΑ  καλούσε τις ομάδες να μην  επικαλεστούν τα μπλόκα για τυχόν  μη προσέλευση στους αγώνες, διότι θα μηδενίζονταν. Φυσικά το θέμα θίχθηκε και από άλλα ΜΜΕ και όσον αφορά την απόφαση  του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργου Λαγούδη, ο οποίος προανήγγειλε την παραίτησή του. Χθες εκδόθηκε αιχμηρή ανακοίνωση και από την Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση, η οποία στον επίλογο καλεί τον πρόεδρο της ΕΠΣ να… συνέλθει!

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, αναφέρει αναλυτικά:

«Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την αυθαιρεσία του Προέδρου της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, γιατί τα πράγματα του τοπικού μας ποδοσφαίρου παίρνουν άκρως επικίνδυνη πορεία.

Αν είναι δυνατόν να μιλάμε για ισονομία των πρωταθλημάτων μας, όταν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας της ισονομίας, παρεμβαίνει αυθαίρετα και προκλητικά και παραβιάζει εν αγνοία της αρμόδιας επιτροπής πρωταθλημάτων τις αποφάσεις και δίνει εντολή να μη γίνει συγκεκριμένος αγώνας ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – Α.Ο. ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ, όταν η Ένωση έχει δώσει σαφή εντολή προς όλα τα σωματεία να προσέλθουν στα γήπεδα για να γίνουν οι αγώνες

Δύο μέτρα και δύο σταθμά και μάλιστα αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός, αφού καταγγέλλεται από τον άμεσο συνεργάτη του Προέδρου, τον Γενικό του Γραμματέα κύριο Γεώργιο Λαγούδη Πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων.

Τι νομίζει ο κ. Πρόεδρος; Ότι διαχειρίζεται προσωπικές του υποθέσεις  και κάνει ότι θέλει; Τέτοιες παρεμβάσεις απαξιώνουν πλήρως τους θεσμούς και συνιστούν απολύτως  την αναξιοπιστία που ήδη ισχύει δηλητηριάζει το ποδόσφαιρό μας. Με τέτοιες τακτικές πιστεύει ότι θα εξυγιάνει και το πανελλήνιο ποδόσφαιρο, αφού φέρεται να ισχύει τέτοιες φιλοδοξίες;

Συνέλθετε κύριε Πρόεδρε και περιοριστείτε στα καθήκοντά σας, έως όταν έρθει ο καιρός και σας απαντήσουν κατάλληλα οι παράγοντες των ομάδων του τοπικού μας ποδοσφαίρου, οι οποίοι καταθέτουν τα πάντα από το υστέρημά τους για να υπάρχει ένα αξιοπρεπές και δίκαιο ποδόσφαιρο και όχι να γίνει τσιφλίκι δικό σας.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».

 


 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»