Σε λίγες μέρες ανοίγει η μεταγραφική περίοδος και για τις ερασιτεχνικές ομάδες, ωστόσο μερικές από αυτές είναι «μετέωρες» όσον αφορά τα διοικητικά και επομένως το μέλλον τους. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις οκτώ που έχουμε εντοπίσει οι τέσσερις ανήκουν στην Α΄Κατηγορία και δύο εξ αυτών είχαν τερματίσει στην πρώτη τετράδα στο πρόσφατο πρωτάθλημα.  Συνήθως όλο και κάποια λύση βρίσκεται, αλλά οι εποχές αλλάζουν και δυσκολεύουν οικονομικά, οπότε ο κίνδυνος αδυναμίας  για συγκρότηση Διοίκησης, ελλοχεύει πάντα…

Η πρώτη αναφορά πρέπει να γίνει στην  πρωταθλήτρια Αιτωλοακαρνανίας ΑΕ Μεσολογγίου, η οποία θεωρητικά (τουλάχιστον) κινδυνεύει να καταλήξει στο Πρωτοδικείο  και φυσικά στην μη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα, εάν δεν αλλάξει κάτι. Ο μέχρι τώρα πρόεδρος Διονύσης Βισβίκης έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί, ούτε συνέβη ποτέ στον Σύλλογο. Στον αντίποδα δεν είχε αποτελέσματα ούτε καν αισιόδοξα μηνύματα η 2η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, που αποσκοπούσε στην ανάδειξη νέας Διοίκησης. Λιγότερα από δέκα άτομα έδωσαν το παρόν και τα τρία πρόσωπα  που είχαν εκδηλώσει την διάθεση να συγκροτήσουν Διοίκηση δεν κατάφεραν τίποτα αυτές τις μέρες. Η επόμενη Γ.Σ. ορίστηκε για το βράδυ της Δευτέρας, με την προσδοκία ότι το Σαββατοκύριακο θα φέρει πιο ευχάριστες εξελίξεις.

Την πρόθεσή  του να μη συνεχίσει στην Διοίκηση της Φλόγας Παλαιομάνινας έχει γνωστοποιήσει και ο Χρήστος Κουτσομπίνας, με δεδομένη την μόνιμη (σχεδόν) εγκατάσταση του ίδιου και της οικογένειάς του στην Γερμανία. Αναμένει να πάρουν την σκυτάλη κάποιοι άλλοι και ο ίδιος να συμπαρασταθεί ως βασικός χορηγός. Και παρά την καλή πορεία  και την δυναμική που απέκτησε η ομάδα υπάρχει σκεπτικισμός από πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να ασχοληθούν. Αιτία όχι τόσο η στελέχωση της ομάδας και οι πιθανοί υψηλοί στόχοι, αλλά η έλλειψη κατάλληλου γηπέδου στην Παλαιομάνινα, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Εκκρεμεί η Γενική Συνέλευση της 4ης Ιουλίου, αλλά από την ομάδα δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για ενδεχόμενο να μην «κατέβει» στο πρωτάθλημα. Ξεκαθαρίζουν πάντως πως θα δηλώσουν συμμετοχή, ό,τι και να γίνει.

Η καλή πορεία του Απόλλωνα Δοκιμίου και το πλούσιο έμψυχο υλικό με γηγενείς ποδοσφαιριστές, προς το παρόν δεν αποδείχθηκαν ικανοί παράγοντες για να υπάρξει νέα Διοίκηση. Παρότι πριν ένα χρόνο διεκδικούσαν την ομάδα δύο διαφορετικές παρατάξεις, προς το παρόν επικρατεί απροθυμία. Πάντως δύσκολα μπορεί να εκτιμήσει κανείς πως ο Απόλλωνας θα μείνει «ακέφαλος» και θα αποσυρθεί.

Ο Αχελώος Αγγελοκάστρου προέρχεται επίσης από ικανοποιητική σαιζόν, αλλά η απόφαση του Πάνου Κουτούμπα να αποσυρθεί από πρόεδρος έχει φέρει «πάγωμα». Κανείς δεν μπαίνει μπροστά και η ρευστή κατάσταση συνεχίζεται. Κάποιες – μη διασταυρωμένες – πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα θα βρουν το δρόμο τους και υπάρχει έτοιμη Διοίκηση (με τον Π. Κουτούμπα μέσα στο Δ.Σ.) και έχουν παρθεί αποφάσεις ακόμα και για τον προπονητή.  Άρα υπάρχει αναμονή να διαπιστωθεί τι από αυτά ισχύει και ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην πράξη.

Μεγάλο το πρόβλημα στο Παναιτώλιο, όπου ακόμα δεν «κουνιέται φύλλο».  Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γρηγόρης Βασιλόπουλος έχει την πρόθεση να συνεχίσει, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια δική του ενέργεια μέχρι τώρα. Η νέα Διοίκηση, εφόσον υπάρξει, πρέπει να αντιμετωπίσει το «βραχνά» του μεγάλου περσινού προστίμου, της αφαίρεσης δύο βαθμών από το πρωτάθλημα (στην Β΄Κατηγορία πια)και τις τρεις  αγωνιστικές στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στο γήπεδό του ο Ολυμπιακός. Παράλληλα και το γήπεδο Παναιτωλίου είναι σε κακή πλέον κατάσταση.

Ο Άρης Αιτωλικού φέρεται να έχει βρει λύση στον διοικητικό τομέα, αλλά όσο δεν οριστικοποιείται και πρακτικά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η ταύτιση απόψεων μεταξύ των υποψήφιων για το νέο Δ.Σ. είναι ένα θέμα και η πίεση να επανέλθει ο Άρης στην Α΄Κατηγορία δεδομένη.

Για δύο ακόμα ομάδες της Β΄ΕΠΣΝΑ τίθεται ζήτημα ενόψει της νέας σαιζόν. Στον ΠΑΟ Αγρινίου η πιθανότητα να εγκαταλείψει ο πρόεδρος, Γιώργος Νάκος, ακούγεται έντονα και εφόσον επιλέξει κάτι τέτοιο δύσκολα θα βρεθεί αντικαταστάτης. Επίσης στο Ζευγαράκι παρά την άνοδο στην Β΄Κατηγορία δεν υπάρχει… κινητικότητα. Οι Λάμπρος Πελεκάνος και Τάσος Κωσταράς που ηγήθηκαν της περσινής προσπάθειας έχουν αποσυρθεί (προσωρινά;) και η ομάδα βρίσκεται σε αδράνεια.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»