Ο υποβιβασμός του Αετού Σταμνάς στην Β΄Κατηγορία έφερε ακόμα πιο έντονα το πρόβλημα του γηπέδου, καθώς τα τελευταία χρόνια αναγκάζονταν να χρησιμοποιεί εκείνο του Αγγελοκάστρου, που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα και παράλληλα (με τα ανάλογα κόστη) να γίνονται προπονήσεις σε ιδιωτικά γήπεδα. Οι άνθρωποι της ομάδας κουράστηκαν μ’ αυτή την κατάσταση και το σκέφτονται πολύ σοβαρά να συνεχίσουν, ειδικά ο πρόεδρος Δημήτρης Μπούρος (ένθετη φωτο) παρότι ασχολείται με τα διοικητικά του Αετού από το 1999.  Η αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή, «Πρώτοι στη μπάλα»,  του «Δυτικά fm» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Μπούρο, ώστε να παραθέσει τα δεδομένα και ήταν ξεκάθαρο πως η υπάρχουσα απογοήτευση περισσότερο έχει να κάνει με το θέμα του γηπέδου, παρά με τον υποβιβασμό αφού έχει συμβεί και στο παρελθόν. Άλλωστε οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για την εγκατάλειψη στο ξερό γήπεδο της Σταμνάς….

 

Ο πρόεδρος του Αετού, όταν του τέθηκε η πληροφορία για διοικητικό αδιέξοδο, ξεκίνησε χωρίς περιστροφές από το γήπεδο λέγοντας ξεκάθαρα πως πέρσι υπήρξε μορφή εμπαιγμού: « τον Απρίλιο του 2014, Μεγάλη Παρασκευή, μπήκε μηχάνημα  στο γήπεδο από τον πρώην Δήμαρχο, υποτίθεται για να ξεκινήσει εργασίες. Ήταν εγκληματικό γιατί ούτε έγινε τίποτα και δημιουργήθηκαν κι άλλα προβλήματα στο γήπεδο. Το Νοτιοδυτικό τμήμα καταστράφηκε και έμεινε έτσι. Τώρα θέλει βελτιώσεις και στην περίφραξη και στα γκολπόστ και στον αγωνιστικό χώρο. Πριν ένα μήνα μιλήσαμε με το νέο Δήμαρχο τον κύριο Καραπάνο, χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό σε δεσμεύσεις και εγγυήσεις. Μόνο ότι μπορεί να συμβάλει σε κάποια έξοδα που θα προκύψουν λόγω γηπεδικού προβλήματος. Για γήπεδο όπως εμείς το φανταζόμαστε με χλοοτάπητα  δεν υπάρχει κάτι… παρότι έχει συζητηθεί και στο παρελθόν, ότι θα εξυπηρετούσε κι άλλες ομάδες της περιοχής σε κοντινές αποστάσεις».

Για τη κατάσταση μέχρι τώρα και για την κούραση στους ανθρώπους της ομάδας, δεν αρνήθηκε πως από τον ίδιο και άλλα άτομα  (ανέφερε Βάρρα, Αθανασάκη, Γαντζούδη, Φλώρο, Τσιλιπάνο) υπάρχει μεράκι για την ομάδα. Είπε όμως: «Έχουμε βαρεθεί να παρακαλάμε κάθε χρόνο στο Αγγελόκαστρο για το γήπεδο. Ακόμα κι αν μέναμε Κατηγορία, πάλι επιφυλακτικοί θα ήμασταν για τη συνέχεια. Η ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια  είναι φερέγγυα, δεν χρωστάει πουθενά κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως φέτος που υποβιβαστήκαμε, δεν υπάρχουν “ψαλίδια” στις οφειλές. Όμως στα προβλήματα εισπράττουμε μόνο υποσχέσεις».

Παραδέχθηκε πως το συναισθηματικό δέσιμο της Διοίκησης με την ομάδα μπορεί να τους φέρει ξανά στις.. επάλξεις και φέτος, ενώ όταν ρωτήθηκε που μπορεί να παίξει η ομάδα (με οποιαδήποτε Διοίκηση) την επόμενη σαιζόν ανέφερε το υπάρχον ξερό γήπεδο της Σταμνάς, εάν διατεθεί το μικρό κόστος που χρειάζεται για γίνει ξανά κατάλληλο για λειτουργία.

Όσο για τις αιτίες του υποβιβασμού μετά την κορυφαία πορεία του 2013-14 (3η θέση στην Α΄ΕΠΣΝΑ) μίλησε για αδυναμία διαχείρισης του κακού ξεκινήματος και για αργοπορία της Διοίκησής του να προβεί στην αλλαγή προπονητή που θα ανέστρεφε το κλίμα.