Άρης Αιτωλικού, Θύελλα Παραβόλας και Παναμβρακικός Μπούκας εξασφάλισαν την άνοδο ως πρωταθλητές των Ομίλων τους στην Β΄ΕΠΣΝΑ και σήμερα μία ακόμα θα πανηγυρίσει την δική της άνοδο στην Α΄Κατηγορία μέσω των μπαράζ των δευτεραθλητών. Μια μάχη που έως τώρα αποδεικνύεται σκληρή για Αμβρακικό Λουτρού και Αετό Σταμνάς. Η ομάδα του Βάλτου νίκησε 2-0 την άλλη διεκδικήτρια, την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, την οποία νίκησε και ο Αετός με 1-0. Το ματς ανάμεσα σε Λουτρό και Σταμνά έληξε χωρίς γκολ το Σάββατο και τερμάτισαν χέρι- χέρι στην πρώτη θέση αυτής  της διαδικασίας. Δεδομένου ότι δεν υπολογίζεται πλέον ο συντελεστής των γκολ συνολικά, οδηγούνται στο σημερινό ματς, που προβλέπει (σε περίπτωση ισοπαλίας)   παράταση και πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής.

Σε τέτοιους αγώνες δεν μετρά μόνο η ικανότητα, ή η ποιότητα και συχνά το φαβορί βρίσκεται προ… δυσάρεστων εκπλήξεων. Ο Αμβρακικός θεωρείται ομάδα με πιο ικανό ρόστερ, ειδικά στον δημιουργικό τομέα, αλλά παράλληλα η ομάδα του Ηρακλή Στασινού φαίνεται πολύ επηρεασμένη λόγω της αποτυχίας για άνοδο μέσω της  πρώτης θέσης, κάτι που φάνταζε το πιο πιθανό μέχρι λίγο πριν τη  λήξη του πρωταθλήματος. Επιπλέον πρέπει να ξεπεραστούν κι ορισμένα κρούσματα εξωαγωνιστικής νευρικότητας και απειθαρχίας, ώστε η  ομάδα του Λουτρού να φτάσει στα επίπεδα που μπορεί.

Η σημερινή αναμέτρηση γίνεται ακόμα πιο αμφίρροπη λόγω  της αυξημέnνης πια αυτοπεποίθησης στο στρατόπεδο το Αετού. Η ισοπαλία του Σαββάτου και η διαχείριση του αγώνα στα μέτρα της ομάδας του Βασίλη Παστρωμά θα αποτελέσουν  την «συνταγή» και για το ματς που θα κρίνει οριστικά τη  μία  θέση της ανόδου. Πιθανότατα ο Αετός θα παραταχθεί ξανά με στόχο το «μηδέν» στην άμυνα κι εφόσον αποδώσει αυτό θα επιχειρήσει να πάει το παιγνίδι ως την έσχατη λύση των πέναλτι. Εκτός αν καταφέρει να αιφνιδιάσει και να σκοράρει στο ενενηντάλεπτο.

Ο ηττημένος θα έχει επίσης αρκετές ελπίδες να ανέβει στην Α΄ΕΠΣΝΑ κι αυτές προέρχονται κυρίως από την προσδοκία πως ο Ναυπακτιακός Αστέρας θα πάρει το «εισιτήριο» για την Γ΄Εθνική. Αλλά ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό «κυοφορείται» συγχώνευση σε ομάδες του Δήμου Θέρμου.

 

 

Ο νικητής ελπίζει

Στο Μεσολόγγι θα γίνει σήμερα το ματς της 2ης Αγωνιστικής των μπαράζ για την παραμονή στην Β΄ΕΠΣΝΑ  με αντιπάλους τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου και τον ΑΟ Αρχοντοχωρίου. Αν υπάρξει νικητής θα αποκτήσει πολλές ελπίδες να πετύχει αυτό το στόχο. Ήδη έπαιξε το Παναιτώλιο με την Παλαιοπαναγιά και το σκορ ήταν 1-1, οπότε ο Ολυμπιακός με νίκη στην χειρότερη περίπτωση θα ισοβαθμήσει με την ομάδα της Ναυπακτίας, σε περίπτωση που κι αυτή νικήσει το Αρχοντοχώρι. Η ομάδα του Ξηρομέρου δίνει το πρώτο της αγώνα κι αν είναι νικηφόρος θα κρατά τη τύχη της στα χέρια της, καθώς με ισοπαλία κόντρα στην Παλαιοπαναγιά την  3η Αγωνιστική θα πετύχει την παραμονή. Σημαντική παράμετρος ότι με κανένα αποτέλεσμα δεν θα είναι αδιάφορο το  ματς της 3ης Αγωνιστικής, διότι και στην μάχη της παραμονής η άνοδος του Ναυπακτιακού θα δώσει μια ακόμα θέση παραμονής γι’ αυτές τις τρεις ομάδες, αφού θα υπάρξει κι άλλη θέση στην Β΄ΕΠΣΝΑ που δεν θα καλυφθεί (βάσει προκήρυξης) από την Γ΄Κατηγορία.  Πάντως η περίπτωση της συγχώνευσης σε ομάδες της Α΄Κατηγορίας πιθανότατα δεν αφορά τις τρεις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην Β΄ΕΠΣΝΑ. 


 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  27-4-2015  ΩΡΑ  16:30

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΟΚΙΜΙΟΥ                                     

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΚΕΚΕΛΟΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:   ΓΥΦΤΑΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΛΑΥΡΑΝΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ: ΛΑΣΠΙΤΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΤΑΠΡΑΤΖΗΣ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  27-4-2015  ΩΡΑ  17:00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ – ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΚΟΡΡΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:  ΠΑΝΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:  ΙΩΑΝΝΟΥ

 


 

 ΦΩΤΟ: Από το 0—0 του Σαββάτου ανάμεσα σε Αμβρακικό Λουτρού και Αετό Σταμνάς

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»