Μεγάλη μέρα για τον Παναμβρακικό  Μπουκάς η 3η Απριλίου 2016, καθώς η ομάδα πραγματοποίησε την άνοδο στην Α΄Κατηγορία Αιτωλοακρνανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Για να «σφραγίσει» αυτή την άνοδο χρειάζονταν μια ισοπαλία στον Εμπεσσό κόντρα στον τοπικό Ιδομενέα, ο οποίος έπαιξε με περίσσιο πάθος, αλλά δεν κατάφερε να κοντράρει την ομάδα του Γιάννη Μακρή που τελικά επικράτησε 0-1, με το γκολ του Ανδρέα Μπεκατώρου στο 61ο λεπτό της συνάντησης.

Ο σκόρερ άλλαξε τη μπάλα με τον Διονύση Φίλο,  αυτός  του έκανε μια δύσκολη κοντινή κάθετη πάσα  σε μικρό χώρο κι ο Μπεκατώρος  με πλασέ από κοντά νίκησε τον Βασιλόπουλο. Σε γενικές γραμμές οι πρωταθλητές του 3ου Ομίλου της Β΄ΕΠΣΝΑ έκαναν  μέτριο παιγνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πήραν μια επαγγελματική νίκη ανόδου.

Διαιτησία για σεμινάριο από τον διαιτητή Λιόνα, που κράτησε τα ηνία ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, σε έναν  αγώνα που τελικά αποδείχθηκε κρίσιμος.

 

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ: Βασιλόπουλος, Τρυφέρης Θ., Ζώης, Μανιφάβας(89΄Λαγοπάτης Ε.), Τύμπας, Κυτούγιας, Λαγοπα΄της Θ., Καρακασίδης(75΄Τσιάκαλος), Μπιτσικώκος(85 Πλάτανος), Τρυφέρης Κ., Λαγοπάτης Δ.,

ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκκος, Παππάς, Ζαβιτσάνος, Στάμος, Μπεκατώρος Σ., Κυρόσιμος, Μπεκατώρος Α.(Τσιάκαλος), Δράκος, Τσιτσομήτσος(46΄Παπανίκος), Φίλος(88΄Παπαλέξης), Μακρής.

 

Ακολουθεί video από τους πανηγυρισμούς του Παναμβρακικού, οι οποίοι ξεκίνησαν στον Εμπεσσό και μεταφέρθηκαν στη Μπούκα με την επιστροφή της αποστολής. Μάλιστα ο πρόεδρος Μάρκος Φουρλάνης και οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν για τα πρώτα «επινίκεια» (θα ακολουθήσουν κι άλλα) το αναψυκτήριο  ενός στυλοβάτη της προσπάθειας, του Γιώργου Ντάϊκου. Παράλληλα  το διπλανό γήπεδο προπόνησης έγινε μια άτυπη αναμνηστική φωτογράφιση.

Επίσης εξασφαλίσαμε με τη λήξη του ματς στον Εμπεσσό   δηλώσεις του προέδρου, Μάρκου  Φουρλάνη, του προπονητή Γιάννη Μακρή και του τερματοφύλακα Ανδρέα Ρόκκου, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στα video που ακολουθούν.