Τέταρτη Αγωνιστική για την 2η Κατηγορία το Σαββατοκύριακο και σε κανένα Όμιλο από τους τρεις δεν υπάρχει αναμέτρηση μεταξύ  των «δηλωμένων» διεκδικητών της ανόδου. Ωστόσο υπάρχουν τα παιγνίδια εκείνα που θα μπορούσαν να φέρουν διαφοροποιήσεις, ή να επιβεβαιώσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα που έχει δοθεί μέχρι τώρα.

Οι δύο ομάδες της Ναυπακτίας που δεν ξεκίνησαν καλά,  ο Λυγιάς (με 4 βαθμούς) και η Παλαιοπαναγιά (με 1 βαθμό) τεστάρονται σε δύσκολα ματς. Ειδικά ο πρώτος καθότι παίζει στο γήπεδό του και υποδέχεται τον Άρη Αιτωλικού,  που δεν θα ήθελε άλλες απώλειες μετά την ήττα από την Ματαράγκα στο Αιτωλικό. Οι δυο τους έχουν παίξει για το Κύπελλο στο Μεσολόγγι και  ο Άρης επικράτησε άνετα (3-0).  Η Παλαιοπαναγιά παίζει με τον πρωτοπόρο Αράκυνθο (φωτο)  στη Ματαράγκα και με νίκη θα μπορούσε να κάνει εντυπωσιακό come back, πράγμα όχι εύκολο. Ξεχωρίζει επίσης το ματς του δεύτερου Αετού Σταμνάς με τον ΑΟ Παπαδατών, καθώς οι ομάδες έχουν ένα βαθμό διαφορά.

Οι προπορευόμενοι Θύελλα Παραβόλας και Πανοχθιακός δύσκολα θα χάσουν τη θέση τους αυτή την Αγωνιστική στον 2ο Όμιλο. Πάντως η Θύελλα υποδέχεται τον αξιόλογο Αστέρα Καμαρούλας και η ομάδα των Οχθίων πάσει στην έδρα του… άποντου ΑΟ Σκουτεράς, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την φυσιογνωμία του αγώνα. Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Παναιτωλίου με την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου έχει πάντα ξεχωριστή αίγλη και συναντιούνται μετά από αρκετά χρόνια, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς του Κεραυνού Ποταμούλας με τον Αστέρα Αγρινίου.

Από τις ελάχιστες φορές που δεν θα υπάρχει ντέρμπυ στον 3ο Όμιλο. Ωστόσο ο ένας εκ των πρωτοπόρων, ο Παναμβρακικός Μπούκας,  θα δώσει ένα ακόμα ένα ακόμα δύσκολο ματς (στο Μύτικα), την ώρα που ο Αμβρακικός Λουτρού θα έχει την ευκαιρία για ένα πιο εύκολο τρίποντο κόντρα στο Μοναστηράκι. Η Χρυσοβίτσα ενημέρωσε πως δεν θα «κατέβει» να αγωνιστεί  με τον Ηρακλή στον Αστακό κι αναμένεται ποια θα είναι η απόφαση για τη συνέχεια της ομάδας.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»