Αυγενάκης: Τηλεδιασκέψεις με τα 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία

 

Σκοπός είναι η διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης, απευθείας με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας

 

 

Σειρά τηλεδιασκέψεων με τα περίπου 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που έχουν ανοίξει καρτέλα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ξεκίνησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

 

Η διαβούλευση «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου – Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο» αφορά στην καταγραφή των προβλημάτων και των παθογενειών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις απόψεις και προτάσεις των σωματείων και των εκπροσώπων τους για τη συμβολή της Πολιτείας στη θεσμική επίλυσή τους.

 

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 4 μ.μ., με προσκεκλημένα τα 203 ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Οι εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της Θεσσαλίας επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά ζητήματα:

 

 

 

– Στο οικονομικό, όπου ευχαρίστησαν τον υφυπουργό και την κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, τόσο με την ενίσχυση προ μηνών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, όσο και με την προκαταβολή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από την δικαιούμενη χρηματοδότησή τους μέσω Στοιχήματος, που επίσης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «πρόκειται για το συστατικό επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

 

– Στο γηπεδικό, τονίζοντας την έλλειψη επαρκών αγωνιστικών χώρων, την πλημμελή υποστήριξή τους από τους Δήμους, στους οποίους ανήκουν κατά κύριο λόγο τα γήπεδα, αλλά και την χρόνια αδιαφορία της ΕΠΟ.

 

– Στο διοικητικό καθεστώς της ΕΠΟ και ειδικότερα στον τρόπο εκλογής της διοίκησής της. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου το εκλογικό σώμα να αποτελείται από το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας και όχι μόνο από τις 54 ΕΠΣ.

 

Θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας, για τη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου, καθώς είναι αδύνατον να προσκληθούν και να συμμετάσχουν, ουσιαστικά, όλα τα σωματεία σε μία ημέρα.

 

Σήμερα, κιόλας, στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η διαβούλευση με προσκεκλημένα τα 301 σωματεία της Περιφέρειας Αττικής και την προσεχή Δευτέρα στις 4 μ.μ. με τα 184 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Πέρα από τις τοποθετήσεις τους, λειτουργεί και ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων θα μπορούν να αποστείλουν υπομνήματα και προτάσεις.

 

Σκοπός είναι η διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης, απευθείας με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, που αποτελούν το κύτταρο του αθλήματος, προκειμένου αυτά να εκφράσουν τις απόψεις τους για θέματα όπως:

 

– οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης του ποδοσφαίρου,

– ο ρόλος της ΕΠΟ στις προοπτικές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,

– το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,

– η αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης,

– οι προπονητές και η ανάπτυξη Υποδομών – Ακαδημιών.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», θα προγραμματιστούν ξεχωριστές ενότητες συζήτησης του κ. Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των περίπου 100 σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, τους εκπροσώπους του Ποδοσφαίρου Σάλας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

 

πηγή: mikriliga.com