Τα γήπεδα σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν γεμίσει νερό και με ανακοίνωση η ΕΠΣΝΑ οριστικοποιεί την αναβολή στους σημερινούς αγώνες Απόλλων Δοκιμίου-ΑΕ Αγίου, Δημητρίου, Αστέρας Αγρινίου-ΑΟ Λυγιάς και Δόξα Καινουρίου-Ιδομενέας Εμπεσού.

 

Έως την έναρξη των υπολοίπων αγώνων της ημέρας δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες αναβολές.

 

 

 

Η ανακοίνωση των αναβληθέντων

 

«Από την Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ανακοινώνεται ότι, λόγω των συνεχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων στο Νομό μας (συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις), ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. για την ασφάλεια όλων των διαγωνιζομένων, προβαίνει στην αναβολή των παρακάτω αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10/2021 και ώρα 16:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 4 του Κ.Α.Π.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ

 

ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ

 

Για τους αγώνες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17/10/2021, αν χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

 

 

 

Η ανακοίνωση για την τύχη των αγώνων που αναβλήθηκαν

 

Αγώνας που διακόπηκε λόγω καιρικών συνθηκών ή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, θα διεξάγεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την επομένη. Αν ο αγώνας διεξάγεται Σάββατο, ως επομένη θεωρείται η Δευτέρα (την Κυριακή πιθανόν να μην είναι διαθέσιμο το γήπεδο). Τέλος σε περίπτωση που στο ίδιο γήπεδο διεξάγονται αγώνες Σάββατο και Κυριακή και διακοπούν και οι δύο, τότε τη Δευτέρα θα διεξάγεται ο αγώνας του Σαββάτου, ο δε άλλος θα ορισθεί εντός 15 ημερών, με απόφαση της Ενώσεως. Σε περίπτωση νέας διακοπής, γίνεται πάλι μέσα σε 15 ημέρες, ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας με τους όρους που υπήρχαν κατά την στιγμή της διακοπής (αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών). Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντος αγώνα, μπορούν να συμμετέχουν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο τμήμα, ακόμα κι αν είχαν αντικατασταθεί αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είχαν αποβληθεί (άρθρο 21 Κ.Α.Π.).

 

Σε περίπτωση που ο αγώνας δεν αρχίσει, λόγω καιρικών συνθηκών κ.λ.π. και κριθεί επαναληπτέος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ενώσεως, θα ορισθεί να διεξαχθεί εντός δέκα πέντε (15) ημερών.

 

Σε περίπτωση που σωματείο δεν κατέλθει ν’ αγωνιστεί λόγω ανωτέρας βίας, η ανωτέρα βία θα αποδεικνύεται υποχρεωτικά με βεβαίωση Αστυνομικής Αρχής ή Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου. Η δε Αστυνομική Αρχή, θα πρέπει να αναφέρει ότι επιλήφθηκε η ίδια του συμβάντος και όχι από δήλωση εκπροσώπου του σωματείου.