Υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις πιο έντονες προσωπικότητες που δραστηριοποιήθηκαν στο ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας και η είδηση του θανάτου του, σε όχι προχωρημένη ηλικία, έφερε συγκίνηση στις χιλιάδες ανθρώπων που τον γνωρίσαν προσωπικά.

 

Ο Γιώργος Γαλανός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 72 ετών, κι ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει μια ήρεμη ζωή, μακριά από εντάσεις και το προσκήνιο του ποδοσφαίρου που τόσο αγάπησε. Άλλωστε υπήρξε εκ των σπουδαιοτέρων προπονητών, εκτός από ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου.

 

Ο Γιώργος Γαλανός αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο στον Τρίκαρδο Κατοχής και ακολούθησε η θητεία του στην Α.Ε. Μεσολογγίου (1965 -1968). Ο Παναιτωλικός ήταν το απόγειο της καριέρας του καθώς αγωνίστηκε σε Α΄ και Β΄ Εθνική για οκτώ σεζόν, έως το 1976. Στην Α.Ε. Μεσολογγίου τελείωσε την καριέρα του το 1979 και πέρασε άμεσα στο χώρο της προπονητικής.

Ως προπονητής έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας το 1985, με τον Όμηρο Νεοχωρίου, τον οποίο είχε οδηγήσει πολλές σεζόν σε μεγάλες επιτυχίες. Φυσικά εργάστηκε ως τεχνικός και σε άλλες μεγάλες ομάδες του Νομού, με θητείες στον πάγκο και της ΑΕ Μεσολογγίου.

 

 

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

 

ΑΕ Μεσολογγίου: “Η οικογένεια της ΑΕ Μεσολογγίου είναι φτωχότερη μετά την απώλεια μιας μεγάλης προσωπικότητας του συλλόγου, του Γιώργου Γαλανού. Η ΑΕ Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του”.

 

Παναιτωλικός: “Η οικογένεια του Παναιτωλικού εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Γαλανού. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής της ομάδας μας για μια πενταετία στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ενώ υπηρέτησε το άθλημα ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής σε άλλες ομάδες της περιοχής μας Απευθύνουμε στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια”.

 

Σύνδεσμος προπονητών Αιτωλοακαρνανίας: “Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτ/νίας εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Επίτιμου μέλους του κ. Γεωργίου Γαλανού, πρώην Προέδρου του Συνδέσμου και ενός εκ των ιδρυτικών του μελών.

Ο κ. Γαλανός αφήνει ένα τεράστιο έργο παρακαταθήκη για εμάς και για το ποδόσφαιρο της Αιτ/νίας. Ένας πραγματικός Δάσκαλος του ποδοσφαίρου που ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και δημιούργησε ομάδες που αποτελούν ακόμη και σήμερα σημείο αναφοράς.

Το ποδόσφαιρο του Νομού μας από σήμερα είναι φτωχότερο. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει παρηγοριά στους οικείους του τους οποίους συλλυπούμαστε.

Το ΔΣ αποφάσισε να καταθέσει στεφάνι και αν οι ειδικές συνθήκες το επιτρέψουν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία. Καλό ταξίδι Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όλα”.