Η αναμέτρηση της ΑΕ Μεσολογγίου  με την Φλόγα Παλαιομάνινας όδευε στο 0-0 κι ενώ συμπληρώνονταν το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαδραματίστηκε η φάση που την σημάδεψε. Ο Νούλας  των φιλοξενούμενων ήταν πεσμένος στο έδαφος (ο Χονδρογιάννης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο) και ο τερματοφύλακας Ρόκκος πέταξε τη μπάλα πλάγιο άουτ. Στην εκτέλεσή του οι γηπεδούχοι δεν επέστρεψαν τη μπάλα και σκόραραν, με τους παίκτες της Φλόγα να «ωρύονται» ότι πήραν τη διαβεβαίωση από εκείνους της ΑΕΜ πως θα την επέστρεφαν για την τήρηση του fair play. Έτσι έγινε το 1-0 και λίγο μετά το 2-0 υπέρ των «κανονιέρηδων»,  ενώ η Φλόγα έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καντάνη (στο 63΄) και με τους Νούλα – Χονδρογιάννη να έχουν τραυματιστεί. Πάντως η ομάδα του Μεσολογγίου ήταν πολύ ανώτερη στην επανάληψη κι έχασε σωρεία ευκαιριών με τον Γκάτση, ενώ η Φλόγα «πλήρωνε» τις απουσίες της, αγωνιζόμενη στο δεύτερο ημίχρονο με τους 17χρονους Νιτσάκη και Παναγιωτόπουλο. Το σκορ άνοιξε ο Δερβίσης που στο μεταξύ είχε περάσει στην επίθεση καθώς η ομάδα του έπαιζε με παίκτη παραπάνω και ο επανεμφανιζόμενος Γαβρίνας διαμόρφωσε το 2-0. Η Φλόγα Παλαιομάνινας μετά την ήττα από την ΑΕΜ έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες για να πάρει το πρωτάθλημα.

 

Α.Ε.Μ. : Δουλιώτης, Θεοδωρίδης, Αντωνόπουλος, Πασπαλιάρης Γ, Κοκόνης, Ντζιμάνης, Μιχαλόπουλος (67΄Γαβρίνας), Γκάτσης, Πασπαλιάρης Ι (85΄Νικολόπουλος), Βαβάτσικος, Δερβίσης.

 

 

ΦΛΟΓΑ: Ρόκκος, Καλοκαίρης, Χονδρογιάννης (85΄Νιτσάκης), Νούλας, Κουρσάρης, Καντάνης, Τζουλιάνο, Μακρής, Γιαννακάς (65΄Ξευγένης), Κοντοπάνος, Τραγουλιάς.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»