Ο «εγκλωβισμός» της ΑΕ Μεσολογγίου στο τοπικό πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν έχει επιφέρει ένα είδος απογοήτευσης στον φίλαθλο κόσμο του Μεσολογγίου, γεγονός που μεταφράστηκε σε διοικητικό πρόβλημα το οποίο υφίστατο μέχρι πρότινος. Αλλά η νέα Διοίκηση, η πρόσληψη του προπονητή  Χρήστου Ζαρκαβέλη  που έχει φορέσει με επιτυχία τη φανέλα της ομάδας και οι άμεσες μεταγραφικές κινήσεις με αρκετούς παίκτες -«σημαίες», έχουν δημιουργήσει προσδοκίες.  Άλλωστε η ΑΕΜ στοχεύει να πρωταγωνιστήσει φέτος και σίγουρα διαθέτει την  φανέλα να το κάνει, όσο κι αν το ρόστερ δεν έχει (προς το παρόν)  την απαιτούμενη πληρότητα και ποιότητα.

 

Η  πρώτη προπόνηση της σεζόν  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Αυγούστου, με ροστερ που αποτελείται  από 20 τουλάχιστον  ποδοσφαιριστές. Ο  Χρήστος  Ζαρκαβέλης  με συνεργάτες τους Μάκη Σταθή και Γιώργο Χρήστου ξεκίνησε την  προσπάθεια για μια νέα σελίδα στους «κανονιέρηδες» και η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 μ.μ και πάλι στο Ενωσιακό γήπεδο.

 

Την Δευτέρα έγιναν  και δηλώσεις (ακολουθεί το σχετικό βίντεο) από τον πρόεδρο Θεμιστοκλή Μούρκα και τον προπονητή των «κανονιέρηδων». Ο πρώτος μίλησε για επιστράτευση που συντελέστηκε  προκειμένου να ξεφύγει η ομάδα από το διοικητικό αδιέξοδο, εξέφρασε έντονα την πεποίθηση ότι η ΑΕΜ θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα και σύντομα θα βρεθεί πιο ψηλά (μετά από μια σεζόν είπε)  και ανέφερε πως υπάρχει όρεξη στο νέο ΔΣ. Ο τεχνικός της ΑΕΜ χαρακτήρισε μεγάλη τιμή το γεγονός ότι θα δουλέψει στην ομάδα, εξέφρασε την προσδοκία να αγαπηθεί από τον κόσμο της ως προπονητής (όπως ως ποδοσφαιριστής) και μίλησε για καινούριο κεφάλαιο στην δική του προπονητική καριέρα, χωρίς να κρύψει την αισιοδοξία του για τους πρωταγωνιστικούς στόχους της ΑΕΜ.