Στο φύλλο της εφημερίδας «Συνείδηση» της 29ης  Ιουλίου, στα πλαίσια της διαφαινόμενης λύσης Πρωτοδικείου  για την ΑΕ Μεσολογγίου, έγραφα:  «Είναι…  κοινό μυστικό στο Μεσολόγγι , ότι υπάρχει «ομάδα» ανθρώπων που ωθείται να αναλάβει την ΑΕΜ,  από άνθρωπο που διαδραματίζει καθοριστικότατο  ρόλο στο ποδόσφαιρο και μπορεί να την στηρίξει ποικιλοτρόπως». Και την 1η Αυγούστου όλα είναι έτοιμα να ανακοινωθεί το νέο Διοικητικό σχήμα…

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου 

 

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου, κόντρα στα ρεπορτάζ των ημερών:   

Όπως πριν ένα χρόνο η ιστορία της ΑΕ Μεσολογγίου καταγράφει τον κίνδυνο να οδηγηθεί η ομάδα στο Πρωτοδικείο. Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές κι όσο υπάρχει ακόμα χρόνος υπάρχει και ελπίδα, δεδομένου ότι πολλές φορές ορισμένοι  άνθρωποι που έχουν ήδη αποφασίσει  την εμπλοκή τους με τα διοικητικά περιμένουν την… ύστατη ώρα. Με τον τρόπο αυτό μειώνουν και τις απαιτήσεις των φιλάθλων για…  μεγάλα πράγματα.

Πάντως το πρόσφατο 15νθημερο  μετά την αρνητική έκβαση της προσπάθειας για δημιουργία Διοικητικού Συμβουλίου ( στην Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουλίου)  έγιναν ενέργειες από άτομα της απερχόμενης  Διοίκησης  για να παγιωθεί ένας κορμός  στο ρόστερ από Μεσολογγίτες παίκτες κι έτσι  να δοθεί ένα  κίνητρο σε άτομα που ήταν υποψήφια για την Διοίκηση. Όμως, όπως οι διοικούντες λένε, οι ποδοσφαιριστές δεν ενστερνίστηκαν την προσπάθεια προβάλλοντας   υπερβολικές απαιτήσεις.

Αποφασίστηκε, τελικά,  η απερχόμενη διοίκηση να  να πληρώσει το παράβολο για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα και το πρόστιμο από την προηγούμενη σεζόν και η ομάδα να πάει στο Πρωτοδικείο. Αυτά ως προς τις δηλωμένες  προθέσεις, διότι βάσει εμπειρίας  προηγούμενων ετών αυτή η εξέλιξη μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα. Εξάλλου είναι…  κοινό μυστικό στο Μεσολόγγι , ότι υπάρχει «ομάδα» ανθρώπων που ωθείται να αναλάβει την ΑΕΜ,  από άνθρωπο που διαδραματίζει καθοριστικότατο  ρόλο στο ποδόσφαιρο και μπορεί να την στηρίξει ποικιλοτρόπως.