«Όταν έχεις ασχοληθεί με κάτι αγχώνεσαι και το αγαπάς πιο πολύ απ’ ότι κάποιος που θέλει να ασχοληθεί τώρα »

 

 

 Χθες το βράδυ γίνονταν εκλογές στην ΑΕ Μεσολογγίου, χωρίς θετική έκβαση. Γι’ αυτό επιλέχθηκαν ορισμένα από αυτά που μας είπε ο απερχόμενος πρόεδρος, Διονύσης Βισβίκης, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM» και κυρίως η αμετάκλητη απόφασή του να αποχωρήσει. Είπε χαρακτηριστικά  «είναι απόφαση ζωής,  εγώ και η οικογένειά μου το ξέρω».

Στην αρχή ανέφερε: «Προσωπικά εγώ ήμουν ξεκάθαρος και πιστεύω αυτός ο κύκλος τελείωσε. Καλώς, κακώς, με επιτυχίες, με αποτυχίες, πιστεύω τελείωσε. Πλέον θα βοηθήσω μόνο σε επίπεδο μιας χορηγίας, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ. Άλλες δύο φορές θέλησα να φύγω, το είπα αλλά ξαναγύρισα από την αγάπη για την ομάδα. Φέτος έκανα όλη αυτή την διαδικασία για να έρθει καινούρια Διοίκηση και μακάρι ό,τι δεν κατάφερα εγώ να το καταφέρει».   Για τον εαυτό του είπε δεν γίνεται να συνεχίσει και «δεν μπορώ να πω απλά να κατεβεί η ομάδα». Για την περίπτωση Πρωτοδικείου: «Δεν έχει γίνει ποτέ στην ΑΕΜ, δεν πιστεύω ότι θα γίνει τώρα»

 

Δεν θέλησε να αποκαλύψει τα ονόματα των ανθρώπων που φέρονται ενδιαφερόμενοι να τον διαδεχθούν  και περιορίστηκε να πει: «Είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις υποδομές και τώρα σκέφτονται να έλθουν στην μεγάλη ομάδα. Μπορεί να έκανα χίλια κακά, μα έκανα ένα καλό και δεν θα πω τις ανόδους ή τα πρωταθλήματα, θα πω ότι η ΑΕΜ δεν είχε ακαδημίες και πλέον θεωρώ ότι είναι στις πρώτες τρεις στο Νομό. Μπορεί κάποια παιδιά να φύγουν, ή να μην κάνουν για ποδόσφαιρο, αλλά δημιουργείται νέα γενιά φιλάθλων».

 

 

Το χρονικό της Γενικής Συνέλευσης

«Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι καλό για την ΑΕΜ που μου ζητήσατε να τοποθετηθώ. Εγώ έδωσα τη παραίτησή μου στην Γ.Σ. και εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιον. Άμεση λύση ήταν να οριστούν εκλογές και με το χειρότερο σενάριο το  Πρωτοδικείο, βρέθηκαν τρεις άνθρωποι που ζήτησαν εκλογές μήπως μπορέσουν να συγκροτήσουν ένα Δ.Σ. Η αλήθεια είναι πως εγώ ζήτησα να γίνουν γρήγορα εκλογές επειδή  το να αφήσουμε να περάσουν 10-15 μέρες και να μην βρεθεί λύση μπορεί να πει κάποιος ότι άργησε ο Βισβίκης να παραδώσει την ομάδα και δεν γίνεται σωστος σχεδιασμός. Πάντως δεν γνωρίζω τι κινήσεις έχουν κάνει οι ενδιαφερόμενοι, δεν με ενημέρωσαν, ελπίζω να βγει Διοίκηση γιατί όταν έχεις ασχοληθεί με κάτι αγχώνεσαι και το αγαπάς πιο πολύ απ’ ότι κάποιος που θέλει να ασχοληθεί τώρα »

 

 

Για την  θητεία στην ΑΕΜ:

«Είναι πολλά τα χρόνια (τέσσερα στον ΓΟΜ και τέσσερα στην ΑΕΜ) και ειδικά η ΑΕΜ δεν είναι  εύκολο Σωματείο να πεις δεν κάνω πρωταθλητισμό. Εγώ έχω συνδέσει την ζωή μου με τα λάθη μου και με τα καλά μου, δεν μπορώ να σκεφτώ την ΑΕΜ χωρίς να κάνει πρωταθλητισμό. Κι επειδή δεν υπάρχει μεγαλοπαράγοντας να αναλάβει αφιερώνεις περισσότερο χρόνο απ’ ότι στο σπίτι σου και στην δουλειά σου».  

 

Για το ενδιαφέρον ανθρώπου που πριν λίγο καιρό είχε αναφέρει:

 «Είχαν  γίνει συζητήσεις σε χρόνο που κι εγώ ακόμα πίστευα η ομάδα θα ανέβει. Υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον, που το ώθησα κι εγώ, καλώς ή κακώς δεν ανέβηκε η ομάδα. Μετά ειπώθηκε ότι αλλιώς τα προγραμματίζαμε . Πρόφαση, πραγματικό γεγονός;». Αλλά για το ενδεχόμενο να ανέβαινε η ομάδα στην  Γ΄Εθνική, διευκρίνισε:  «Να αποχωρούσα από την προεδρεία ήταν το πιο πιθανό, αλλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα πιστεύω θα ήμουν. Η διάδοχη κατάσταση που συζητούσαμε και με εμένα μαζί»

 

Οι αιτίες της αποτυχίας  στα μπαράζ:

 «Πήγαμε στα μπαράζ ξέροντας όλοι - και οι αντίπαλοι – ότι θα ανέβει η ΑΕΜ. Και στο γήπεδο φάνηκε, δεν μας δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία στα τέσσερα ματς. Είχαμε αστοχία, υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά  εγώ λέω ότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με πρώτον εμένα. Στο Ευπάλιο θα έβαζα στοίχημα και το σπίτι μου ότι δεν θα χάναμε. Στο Καναλάκι θα ήταν 1-Χ-2, όχι με το Ευπάλιο ». 

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»