Η επώδυνη ήττα της ΑΕ Μεσολογγίου από τον Απόλλωνα Ευπαλίου, στα Μαλάματα δίπλα στη Ναύπακτο, την έβγαλε οριστικά εκτός διεκδίκησης ανόδου στην Γ΄Εθνική, στην οποία από σήμερα πανηγυρίζει την άνοδό του  ο Αχέρων Καναλακίου, κερδίζοντας στο Κομπότι. Απρόσμενη ίσως η ήττα των «κανονιέρηδων», αλλά ανατρέχοντας στις υπόλοιπες εμφανίσεις τους σ’ αυτά τα μπαράζ η (απαραίτητη)  νίκη δεν ήταν το αυτονόητο.  Απλά το 1-0 και η μοναδική  νίκη του Ευπαλίου είναι το… κερασάκι στη τούρτα.

Η ΑΕΜ δεν έπεισε για ένα ακόμα ματς και παρότι θα μπορούσε να πάρει αυτή τη νίκη, ως εικόνα απογοήτευε. Δεν θύμιζε ομάδα που «διψούσε» για έναν μεγάλο στόχο απέναντι στον αδιάφορο – βαθμολογικά και μόνο – αντίπαλο. Η… μοίρα την τιμώρησε και της έπαιξε το πιο άσχημο παιγνίδι. Στο 90’ ο  Βαβάτσικος πέρασε υπέροχα από αριστερά και με σέντρα βρήκε εντελώς μόνο τον Γκάτση μέσα στην μικρή περιοχή κι αυτός με κεφαλιά «κατόρθωσε» να στείλει τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα  Χασαπογιάννη, κι όχι στα υπόλοιπα έξι μέτρα της εστίας. Ουσιαστικά εκεί χάθηκαν όλα και ως «επιδόρπιο» στην επόμενη φάση με  σουτ του Παπακωστόπουλου μέσα από την περιοχή,  στην δεξιά γωνιά του Δουλιώτη,  διαμορφώθηκε το 1-0.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ (Λάκης Λουκόπουλος): Χασαπογιάννης, Κοτσικογιάννης, Ζέκα, Ηλιόπουλος, Κοντός, Ζέρβας Γ., Παπακωστόπουλος, Φλέγκας Γ., Φλέγκας Χ., Αθανασόπουλος Γ. (84΄Κωνσταντίνου), Φλέγγας Ι.

 

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Βασίλης Ξανθόπουλος ): Δουλιώτης, Θεοδωρίδης, Αντωνόπουλος, Πασπαλιάρης Γ., Γαρούφης, Πέκεζ , Μακρής (84΄Κοκώνης), Γκάτσης, Γαβρίνας, Βαβάτσικος, Νικολόπουλος (56΄Μιχαλόπουλος).