Όσο το ματς δεν πήγαινε καλά για την ΑΕ Μεσολογγίου κι όλοι έβλεπαν πως μόνο με ισχυρή… δόση τύχης θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ κόντρα στο Καναλάκι, τα «νεύρα» περίσσευαν. Αλλά και το πάθος ορισμένων παικτών. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη ο Βαγγέλης Γκάτσης αιμορραγούσε στο μέτωπο, αλλά δεν ήθελε να χάσει δευτερόλεπτο απ’ τον αγώνα. Ο πρώτος βοηθός του είπε πως δεν μπορούσε να παίξει έτσι κι έπρεπε να  τοποθετηθεί επίδεσμος (φωτο), οπότε ο έμπειρος φορ χάλασε… το κόσμο για να κάνουν γρήγορα οι άνθρωποι της ΑΕΜ.

Πολλά τα «νεύρα»  του Βαβάτσικου όταν ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, οπότε ο Ξανθόπουλος  έτρεξε να τον ηρεμήσει μην  πει πολλά  στον ρέφερι και τα γράψει στο Φύλλο Αγώνα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί πάνω από μία αγωνιστική. Πάντως ο Βαβάτσικος μετά το ματς έλεγε σε φίλους του «δεν το έχω ξαναδεί αυτό», όσον αφορά την αποβολή του.

Κι ο Βασίλης Ξανθόπουλος «εξερράγη» κάπου προς το τέλος κι απευθύνθηκε σε φιλάθλους, οι οποίοι τον επέκριναν συνεχώς για τις επιλογές του. Ήταν δε τόσο εκτός εαυτού που κλωτσούσε ότι έβρισκε μπροστά του.

Όλα αυτά στην διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη  έγινε πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Θεοδωρίδη και φίλαθλο της ΑΕΜ. Συμπαίκτες πήραν τον ποδοσφαιριστή «σηκωτό» στα αποδυτήρια για να λήξει το συμβάν, όπου και ακούστηκε να τα... σπάει. Όσο για τον φίλαθλο εκτόξευε απειλές προς τον παίκτη πάνω από πέντε λεπτά και έσπευσε να τον ηρεμήσει ο Γιώργος Χρήστου.

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»