Οι δύο πρώτες αγωνιστικές των μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική απέδειξαν σε μεγάλο βαθμό εκείνο που διαφαίνονταν  από την αρχή: ΑΕ Μεσολογγίου και Αχέρων Καναλακίου συγκεντρώνουν τις συντριπτικές πιθανότητες να τερματίσουν στην 1η θέση του μίνι – πρωταθλήματος, ώστε να βρεθούν στην Γ΄Εθνική. Ως εκ τούτου η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση αποκτά ύψιστο  ενδιαφέρον και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την  συνέχεια. ΑΕΜ και Καναλάκι παίζουν την Κυριακή στο Μεσολόγγι στα πλαίσια της 3ης και τελευταίας Αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

Η ομάδα της Πρέβεζας με έξι βαθμούς, έναντι τεσσάρων της ΑΕΜ,  έχει το προβάδισμα - για την ώρα- αλλά οι «κανονιέρηδες» με νίκη τους ανατρέπουν αυτή την πραγματικότητα. Βάσει πιθανοτήτων, με νίκη,  θα μπορούν και με ισοπαλία να πανηγυρίσουν την άνοδο  μέσα στο Καναλάκι την 6η και τελευταία Αγωνιστική. Το ζητούμενο για την ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου είναι να καταφέρει να κάνει μόνο νίκες μέχρι τότε. Κι αν μεν ο Αχέροντας (μετά από ήττα στο Μεσολόγγι) συνεχίσει με νίκες, η ΑΕΜ θα πάει για δύο αποτελέσματα στην έδρα του. Εάν τυχόν το Καναλάκι χάσει  στο Κομπότι οι «κανονιέρηδες» θα πάρουν την άνοδο πριν ακόμα παίξουν στην έδρα του Αχέροντα.

Το αρνητικό για την ομάδα του Μεσολογγίου είναι πως το Καναλάκι θα βρει σχεδόν αδιάφορο τον Σκουφά στο Κομπότι, αφού πιθανότατα θα έχει βγει οριστικά εκτός μάχης. Άρα η ομάδα του Νίκου Βέκιου θα έχει πιο πολλές προϋποθέσεις να περάσει νικηφόρα, ενώ η ΑΕΜ ήρθε ισόπαλη. Εκείνο όμως που θα κόστιζε πολύ θα ήταν τυχόν θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Καναλακίου την Κυριακή. Διότι και με ισοπαλία θα αναγκάσει την ΑΕΜ να αγωνίζεται με την «πλάτη στον τοίχο» κι αν ακόμα καταφέρει να νικήσει στα επόμενα ματς, πιθανότατα  θα παίξει στην έδρα  του αντιπάλου μόνο για τη νίκη. Φυσικά δεν γίνεται… κουβέντα για ήττα της ΑΕΜ την Κυριακή, καθώς θα φέρει τον Αχέροντα στους πέντε βαθμούς παραπάνω και με το ένα πόδι στην Γ΄Εθνική.

Οι «κανονιέρηδες» μετά το ματς με το Καναλάκι υποδέχονται τον Σκουφά, ο οποίος εφόσον κερδίσει εκτός έδρας το Ευπάλιο πιθανόν θα παίζει στο Μεσολόγγι το τελευταίο του χαρτί. Στη συνέχεια ακολουθεί η αναμέτρηση με το Ευπάλιο στα Μαλάματα κι όπως απέδειξε το ματς της Τετάρτης (φωτο) χρειάζεται κι αυτό προσοχή. Ο Αχέροντας μετά το Μεσολόγγι υποδέχεται το Ευπάλιο σε ματς που είναι απόλυτα στα μέτρα του και την 5η Αγωνιστική παίζει στο Κομπότι.

Θα ήταν έγκυρο να προστεθεί κι ακόμα μια παράμετρος, δηλαδή ότι αν  η άπειρη ομάδα του Καναλακίου υποστεί ήττα την Κυριακη θα απολέσει μεγάλο μέρος της καλής ψυχολογίας της, ειδικά αν η ήττα είναι «βαριά» και με την ΑΕΜ να κάνει επίδειξη ισχύος αγωνιστικά. Πάντως ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν αντιμετωπίζει κάποιο απρόοπτο πρόβλημα με τους παίκτες του και στο μεταξύ κόντρα στο Ευπάλιο πήρε το ρίσκο να κάνει ένα μικρό ροτέισον, για να ξεκουράσει μερικούς. 

Μ’ αυτά τα δεδομένα η προσέλευση φιλάθλων αναμένεται μαζική κι  ένα ΔΑΚ Μεσολογγίου γεμάτο. Άλλωστε η αγωνιστική δραστηριότητα έχει σταματήσει και  φίλαθλοι απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία και γειτονικούς Νομούς θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν αυτή την αναμέτρηση. Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκίνησε από χθες κι αυτά που προπωλούνται κοστίζουν μόνο  5 ευρώ, ενώ όσοι προτιμήσουν  να προμηθευτούν εισιτήριο στο εκδοτήριο του γηπέδου λίγο πριν το ματς, η τιμή του   θα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Η προπώληση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή  στις 11 π.μ, ενώ σημεία  πώλησης είναι το  πρακτορείο  ΟΠΑΠ Τσαρούχη – Τσιμπερλένιου και το  πρακτορείο  ΟΠΑΠ  Παπαθανασίου,  στο Μεσολόγγι.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  17-5-2015  ΩΡΑ  17:00

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -  ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ  –ΠΑΓΟΥΡΑΣ - ΣΟΦΟΣ (ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

 

 
 

Γιώργος Παπαϊωάνννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»