Ο 37χρονος και γνώριμος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από τη θητεία του στον Παναιτωλικό, Βαγγέλης Κουτσουρές, είναι ο ποδοσφαιριστής με τον οποίο η ΑΕΜ θέλει να κάνει την εντυπωσιακή μεταγραφική της κίνηση. Βέβαια το αποκορύφωμα της καριέρας του Κουτσουρέ ήταν η χρονιά (2000-2001) που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιζε στην Καλαμάτα.

Ο Βαγγέλης Κουτσουρές γεννήθηκε στη Χαλκιδική στις 2 Φεβρουαρίου 1975. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εδεσσαϊκό (Συμμετοχές:48 - Γκολ:3) το 1992 και το 1996 πήγε στην Καλαμάτα (Συμμετοχές:100 - Γκολ:12), με την οποία αγωνίστηκε 4 χρόνια. Το 2000  πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό (Συμμετοχές:17 - Γκολ:1) και στην συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά στον Ηρακλή (Συμμετοχές:45 - Γκολ:4  ), τον ΟΦΗ (Συμμετοχές:49 - Γκολ:1), την Κέρκυρα (Συμμετοχές:31   Γκολ:2) και τον Παναιτωλικό(Συμμετοχές:56 Γκολ:1). Μετά το Αγρίνιο έπαιξε στον Εορδαϊκό στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Η περίπτωση δεν είναι καθόλου εύκολη για την ομάδα του Μεσολογγίου, αλλά ο πρόεδρος Διονύσης Βισβίκης επιθυμεί να φέρει ένα μεγάλο όνομα. Και ο Κουτσουρές παρά τα τριάντα επτά του χρόνια βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με όλες τις προϋποθέσεις υπέρ του, ώστε να προσφέρει σε ομάδα του Περιφερειακού, έχοντας πλούσια εμπειρία.

Τον 23χρονο αριστερό χαφ Αντώνη Σταυρόπουλο απέκτησε στο μεταξύ η ΑΕ Μεσολογγίου.Ο παίχτης με καταγωγή  από την Ναύπακτο, την περασμένη σεζόν  αγωνιζόταν  στον  Φωστήρα ενώ έχει παίξει και στον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Παράλληλα οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε επαφές με διάφορους παίκτες και σε αναμονή του Θανάση Καβαλάρη. Ο τελευταίος, όπως ξαναγράψαμε, έχει διαπραγματεύσεις με επαγγελματικές ομάδες και ως τα τέλη της εβδομάδος αναμένεται να έχει πάρει την απόφασή του για το αν θα καταλήξει στο Μεσολόγγι. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο Δημήτρης Δράκος, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΜ έχουν στα υπόψιν και την περίπτωση δανεικών από τις υποδομές του Παναιτωλικού.