Με 3 - 2 νίκησε η ΑΕΜ  στο Μεσολόγγι  τον Απόλλωνα Ευπαλίου και σημείωσε την πρώτη της νίκη, με τα καθοριστικά γκολ (πρώτο και δεύτερο) να επιτυγχάνονται από τον Βαγγέλη Γκάτση.  Η ομάδα του Μεσολογγίου δεν είχε τη σιγουριά που θα ήθελε περίπου έως το τελευταία δεκάλεπτο, αφού κοντά στο 80ο λεπτό σημειώθηκε το τρίτο της γκολ και η μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους ήλθε ακριβώς με την εκπνοή.

Η Α.Ε. Μεσολογγίου ξεκίνησε με καλό ρυθμό επιβάλλοντας το παιγνίδι της και στο πρώτο διάστημα δημιούργησε καλές προϋποθέσεις να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον  Μιχαλόπουλο. Ακολούθησε μία ακόμα ευκαιρία με τον  Βαβάτσικο κι όσο  δεν έρχονταν το γκολ η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου κλιμάκωνε την πίεσή της, αποτέλεσμα της οποίας  ήταν να χάσει σημαντικές ευκαιρίες με Γκάτση και Νικολόπουλο. Όμως στο  44΄ μετά από σέντρα του Γιάννη Πασπαλιάρη  ο Γκάτσης με κεφαλιά έστειλε  τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του με το υπέρ της  1 – 0 στα αποδυτήρια. Και οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο 61΄, αφού με σουτ του  Γιάννη Φλέγγα, ισοφάρισαν. Η ΑΕΜ άρχισε πάλι να «τρέχει», καθώς ήταν γνωστό και το προβάδισμα του Αχέροντα επί του Σκουφά. Μέχρι που  στο  75΄ ο  Γκάτσης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε το πολυπόθητο νέο  προβάδισμα με 2 – 1, το οποίο ο Δερβίσης  έκανε 3-1 λίγο αργότερα , «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους «κανονιέρηδες».  Εντούτοις ο Γιάννης Φλέγγας μείωσε 3-2 λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Διαιτητές: Μανούρας Χρήστος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Αργυρός Παναγιώτης, Νικολάδος Σπυρίδων (Αθηνών)

 

 

Α.Ε.Μ. Δουλιώτης, Θεοδωρίδης, Αντωνόπουλος, Πασπαλιάρης Γ., Πέκεζ (46΄ Ντζιμάνης), Νικολόπουλος (70΄ Γαρούφης), Μιχαλόπουλος, Γκάτσης, Πασπαλιάρης Ι., Βαβάτσικος, Δερβίσης.

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Χασαπογιάννης, Τσιριμώκος, Ζέκα, Κωνσταντίνου, Κοντός, Ζέρβας Γ., Παπακωστόπουλος, Φλέγγας Γ., Φλέγγας Χ., Αθανασόπουλος Γ. (25΄λ.τ. Φλέγγας Β.), Φλέγγας Ι.