Μετά από μία σαιζόν στην Α΄Κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας η ΑΕ Μεσολογγίου την Κυριακή ξεκινά τα μπαράζ που μπορούν να την επαναφέρουν στην Γ΄Εθνική,  με πρώτη αναμέτρηση στο Κομπότι Άρτας κόντρα στον Σκουφά. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος προετοιμάζει την ομάδα του με κάποια προβλήματα απουσιών και κυρίως με τον στρατευμένο  Ντζιμάνη και τον Γαρούφη, ο οποίος λόγω τραυματισμού  δύσκολα θα είναι στην διάθεσή του. Οι προπόνησης πραγματοποιούνται στο Ενωσιακό γήπεδο που διαθέτει  συνθετικό χλοοτάπητα όπως το γήπεδο του  Κομποτίου.

Ο προπονητής της ΑΕΜ μίλησε στον  Γιώργο Δευτεραίο (lefkadaweb.gr) για το προσεχές ματς, αλλά και για όλη την διαδικασία των μπαράζ. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχουμε ακούσει πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι η πρωταθλήτρια Αιτωλοακαρνανίας είναι φαβορί, χωρίς αυτό όμως να επαληθευτεί στα γήπεδα. Όλες οι ομάδες είναι πρωταθλήτριες στην Ένωσή τους, τρέφω σεβασμό για όλες και θα αναφέρω ότι οι πιθανότητες κάθε ομάδας είναι στο 25%. Εκτός από την ομάδα του Κομποτίου που γνωρίζω παίκτες της, δεν έχω πλήρη άποψη για τις άλλες ομάδες, άρα δεν μπορώ να χρίσω φαβορί.

Η πίεση για εμάς ήταν στα play offs, όπου με υπερπροσπάθεια φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου. Είμαστε “ζυμωμένοι” σε τέτοιες καταστάσεις και μας αρέσουν. Έχουμε τις δυνατότητες και το “μέταλλο”  να ανταποκριθούμε σε παρόμοια ματς. Προσωπικά μου αρέσει να υπάρχει πίεση και είναι κάτι που το έχω περάσει και στους παίκτες μου.

Το πρόγραμμα πιστεύω ότι είναι ευνοϊκό για την ομάδα μου. Σε αγώνες  πρωταθλήματος λέμε ότι η ομάδα που έχει δύο σερί ματς στο γήπεδό της, δύσκολα τα κερδίζει και τα δύο. Τώρα που είναι τρία σερί τα εντός έδρας ματς θα το χαρακτήριζα εξίσου δύσκολο. Τρία παιγνίδια  σερί εντός έδρας πρώτη φορά μου συμβαίνει, είναι κάτι που δεν το ξαναθυμάμαι.

 

Όταν υπάρχουν παίκτες που για διάφορους λόγους δεν έχουν κάνει προπονήσεις εδώ και δέκα ημέρες, σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα. Το πρόβλημα το δικό μας θα είναι στις εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι πολλές. Αν είμαστε καλά και δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών, νομίζω ότι πέρα από ένας αξιόπιστος αντίπαλος, μέχρι τελευταία αγωνιστική θα είμαστε μέσα στον στόχο».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο προπονητής του Σκουφά, Γιώργος Γιάννος, λέγοντας:

«Σίγουρα την πιο “βαριά”  φανέλα την έχει το Μεσολόγγι και για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι το φαβορί. Έχει την ιστορία και την εμπειρία μιας και έχει παίξει για πολλά χρόνια σε μεγαλύτερη Κατηγορία, χωρίς βέβαια να θέλω να μειώσω το Καναλάκι που κι αυτό έχει αγωνιστεί στην Γ΄ και Δ΄ Εθνική. Ο Σκουφάς έχει την εμπειρία παρόμοιας διαδικασίας, καθώς έχει και προηγούμενη συμμετοχή σε μπαράζ.

Αν ξεκινήσουμε με τρίποντο και πάρουμε θετικά αποτελέσματα στα εκτός έδρας ματς, τότε στα τελευταία δύο παιχνίδια στην έδρα μας μπορεί να παίζεται και η Κατηγορία. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε καλό ή κακό το πρόγραμμα. Όποια ομάδα έχει “βάθος”, είναι περισσότερο προπονημένη, δεν έχει κάρτες και σταθεί και λίγο τυχερή, θα κερδίσει την άνοδο.

Εμείς δεν έχουμε πίεση, αφού ο κόσμος μας δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις όπως έχει π.χ. ο φίλαθλος του Μεσολογγίου. Βέβαια άγχος υπάρχει σε κάθε ματς, είμαστε προετοιμασμένοι όμως για να ξεκινήσουμε με νίκη την Κυριακή και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Έχουμε τις πληροφορίες που απαιτούνται. Το Καναλάκι το γνωρίζουμε, ενώ το Μεσολόγγι το είδαμε σε αρκετά ματς, όπως και σε αυτό με τον Όμηρο που έκρινε τον τίτλο στην Αιτωλοακαρνανία».

 

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»