Μπορεί μια ομάδα να κατηγορηθεί επειδή αγωνίζεται για την τιμή της και την υπόστασή της; Μπορεί να «τιμωρηθεί»  γι’ αυτό; Κάπως έτσι επιχειρείται η «αιτιολόγηση» για τη μη τήρηση του fair  play από παίκτες της ΑΕ Μεσολογγίου, κόντρα στην Φλόγα Παλαιομάνινας, η οποία εξ αιτίας ενός γκολ μετά από unfair ηττήθηκε στο Ενωσιακό γήπεδο. Οι γηπεδούχοι καταλογίζουν στην Φλόγα ότι έπαιζε για την ισοπαλία παρότι δεν την εξυπηρετούσε, αλλά  αλλοίμονο εάν δεν αναγνωρίσουμε σε κάθε ομάδα το δικαίωμα να παίζει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πάρει βάσει συνθηκών: ειδικά όταν ο αντίπαλος έχει ιστορία (όπως η ΑΕΜ) που δίνει δόξα σε κάθε θετικό αποτέλεσμα κι όταν μια ομάδα σαν τη Φλόγα επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση της ιστορίας της. Για όλα αυτά η ομάδα της Παλαιομάνινας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξαπολύει πολλά «καρφιά» και αναφέρει ονόματα, αλλά ταυτόχρονα στηλιτεύει πρακτικές, οι οποίες υφίστανται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της.

Η ανακοίνωση αυτή έχει και μία ακόμα προέκταση της οποίας οι διαστάσεις θα φανούν στο μέλλον. Ο πρόεδρος της Φλόγας, Χρήστος Κουτσομπίνας, έχει πει πρόσφατα πως σκοπεύει να εγκαταλείψει απογοητευμένος απ’ όσα αντιμετώπισε την τρέχουσα  σαιζόν κι αυτή η σκληρή ανακοίνωση ίσως αποτελεί προοίμιο μιας τέτοιας απόφασης. Και ίσως κάποιοι να κοστολογήσουν πως είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει στο ποδόσφαιρο, ίσως κάποιοι να διαφωνήσουν, όμως όλοι θα συμφωνήσουν πως μόνο ζημιά δεν έχει κάνει στο τοπικό ποδόσφαιρο και η μέχρι τώρα ενασχόλησή του έδωσε άλλη «πνοή» στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, ειδικά λόγω της φερεγγυότητας που σε μεγαλύτερες ομάδες έχει εξαφανιστεί…

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΛΟΓΑΣ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

Ο  Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Φλόγας Παλαιομάνινας θέλουν να ευχαριστήσουν για τη φιλοξενία στο παιχνίδι ανάμεσα σε Α.Ε.Μ. και Φλόγας Παλαιομάνινας μόνο τον Πρόεδρο της Α.Ε.Μ. κ. Διονύση Βισβίκη, που προστάτευσε όσο το ανθρωπίνως δυνατόν την ομάδα και τους φίλους της Παλαιομάνινας, που παρευρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς οι τελευταίοι, ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες, γονείς παιχτών και ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, προπηλακίστηκαν από φιλάθλους και παράγοντες της Α.Ε.Μ. με τον πλέον χυδαίο τρόπο. Η ιστορία της Α.ΕΜ. δεν έχει ανάγκη από παράγοντες σαν τους κ.κ. Γιάννη Βισβίκη και Μέρη.

Αλήθεια, παρατηρητής του αγώνα κ. Κόρρας είδε τα όσα έγιναν εκτός των τεσσάρων γραμμών ή περιμένει τηλέφωνο ώστε να του υποδείξουν πώς να συμπληρώσει την έκθεσή του, όπως έγινε στην προηγούμενη αγωνιστική με την τιμωρία του παίχτη μας Σωτήρη Κόκκαλη;

Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Μ. κ. Διονύσης Βισβίκης μετά την ήττα στον αγώνα κυπέλλου από τη Φλόγα Παλαιομάνινας, είχε δηλώσει πως πρόκειται για την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Α.Ε.Μ. Καμιά φορά, όμως, η ιστορία αμαυρώνεται και από νίκες, όπως η χθεσινή, όπου χρειάστηκε να περάσουν 89 λεπτά για να κερδίσει μια ομάδα που σε εκείνο το λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίχτες, ανάμεσά τους και δύο 14χρονους. Σε εκείνο το σημείο οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Μ. δεν τήρησαν το fair – play, λέγοντας μάλιστα ότι θα επιστρέψουν τη μπάλα πίσω, κάτι το οποίο δεν έκαναν και πέτυχαν το 1-0. Ο Κώστας Βαβάτσικος που δεν τήρησε το fair – play, στο τέλος του αγώνα μάλιστα ζήτησε συγνώμη από τον Πρόεδρο της Φλόγας.

Εμείς αγωνιζόμαστε μόνο για εμάς και το ήθος μας. Από αυτό το παιχνίδι μόνο η Φλόγα Παλαιομάνινας δεν μπορεί να θεωρηθεί ηττημένη. Η μαύρη ημέρα γράφτηκε για την Α.Ε.Μ. Ευχόμαστε να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Υ.Γ. Κύριε Παπαχρήστο και κύριε Παγούδη μην αγχώνεστε πλέον για τους αγώνες μπαράζ του νομού. Η ομάδα της καρδιάς σας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Αγχωθείτε για τα μπαράζ ανόδου που ακολουθούν.

Υ.Γ.1. Θα παρακαλούσαμε η εν λόγω ανακοίνωση να μην δημοσιευτεί από το aitosports.gr το οποίο δε θεωρούμε site προς ενημέρωση, αλλά γραφείο τύπου συγκεκριμένης ομάδας.

Υ.Γ.2. Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Τέλος  συζήτησης