Μια ανακοίνωση από την πλευρά της Α.Ε.Μεσολογγίου  και συγκεκριμένα του προέδρου της Διονύση Βισβίκη, το βράδυ της Τρίτης, ήρθε να «ταράξει τα νερά» στην Α΄Κατηγορία, αλλά και να δημιουργήσει απορίες για γεγονός που αφορά το ντέρμπυ με τη Φλόγα Παλαιομάνινας. Με μια «σκληρή» επικεφαλίδα και εξίσου «σκληρό» κείμενο καταφέρεται εναντίον του ποδοσφαιριστή της Φλόγας, Σωτήρη Κόκκαλη, και υποτιθέμενες συμπεριφορές του κατά του ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Μεσολογγίου, Άλκη Κρούτη.

Με γνώση του συνετού χαρακτήρα του κ. Βισβίκη και έχοντας παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο αγώνα, η πρώτη εκτίμηση  – δημοσιογραφικά – είναι πως ο πρόεδρος της Α.Ε.Μεσολογγίου   έπεσε θύμα πλάνης και σίγουρα υπερέβαλε. Κατ’ αρχήν δεν είναι πρακτικά εφικτό να υπάρχει επεισόδειο «καθ όλη την διάρκεια» του αγώνα (όπως αναφέρει η ανακοίνωση)  μετάξύ δύο αντίπαλων επιθετικών παικτών που κινούνται  σε αντίθετους χώρους στο τερέν.

Πάντως το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε ανακοίνωση και από την Φλόγα Παλαιομάνινας , από τον  Χρήστο Κουτσουμπίνα, η οποία απαντά με έντονο ύφος και δίνει τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς,  στηρίζοντας και υπερασπίζοντας απόλυτα τον ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κόκκαλη (φωτο).   

 

ΑΕΜ: Ντροπή για το Aιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο ο αρχηγός της Φλόγας Σωτήρης Κόκκαλης .

 Σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΜ περίμενε , μάταια όπως αποδείχτηκε , μια δημόσια συγγνώμη από τον αρχηγό της Φλόγας Παλαιομάνινας "κύριο" Σωτήρη Κόκκαλη για την απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση προς τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ , Αλκη Κρουτη. Ο Εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε ανάλογη συμπεριφορά και στο ματς κυπέλλου , αλλά το θεωρήσαμε ως ένα ατυχές συμβάν και δεν δώσαμε έκταση τότε στο θέμα.  Όμως αποδείχτηκε ότι ο "κύριος " Κόκκαλης προσπαθεί να διακριθεί με εξωαγωνιστικούς όρους . Συγκεκριμένα καθ όλη την διάρκεια του Σαββατιάτικου ματς ο κ. Κόκκαλης έβριζε με ρατσιστικές εκφράσεις τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ, λόγω της Αλβανικής καταγωγής του Άλκη Κρούτη.Έφτασε ,μάλιστα , στο σημείο να απειλεί τον ποδοσφαιριστή μας για την σωματική του ακεραιότητα και ότι θα προβεί σε ρατσιστική επίθεση (βία ) με την στήριξη εθνικιστικών πολιτικών σχηματισμών.

 Όλα αυτά εκτυλίχτηκαν αμέτρητες φόρες μπροστά στον διαιτητή του αγώνα κ. Παναγιωτόπουλο , ο οποίος αδιαφορούσε σε όλες τις συστάσεις από παίχτες και παράγοντες της ΑΕΜ για την ρατσιστική επίθεση του κ. Κόκκαλη προς τον Άλκη Κρούτη, η οποία γινόταν μπροστά του και αδιαφορούσε προκλητικά.   Αυτά είναι φαινόμενα ρατσισμού που προσβάλλουν κάθε έννοια του ευ αγωνίζεσθαι.  Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΜ δηλώνει την αηδία και την ντροπή της για την συμπεριφορά του αρχηγού της ΦΛΟΓΑΣ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ "κυρίου " Σωτήρη Κόκκαλη.

 

        Βισβίκης Δημ. Διονύσης

        Πρόεδρος Α.Ε.Μεσολογγίου

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

Με έκπληξη και αιφνιδιασμό διαβάσαμε την ανακοίνωση της διοίκησης και του προέδρου της ΑΕΜ κ.Διονύση Βισβίκη. Ο πρόεδρος της ΑΕΜ ο οποίος υπογράφει μια ΕΜΕΤΙΚΗ ανακοίνωση καταφέρθηκε εναντίον του αρχηγού της Φλόγας Παλαιομάνινας Σωτήρη Κόκκαλη και του διαιτητή της Σαββατιάτικης αναμέτρησης Βασίλη Παναγιωτόπουλου. Ο πρόεδρος της Φλόγας Παλαιομάνινας κ.Χρήστος Κουτσουμπίνας μιλώντας για καθαρά ποδοσφαιρικά γεγονότα, τιμωρήθηκε από την Ε.Π.Σ.Ν Αιτωλοακαρνανίας με χρηματικό πρόστιμο και ανάκληση δηλώσεων.Αλήθεια κύριοι της Ε.Π.Σ.Ν.Α θα αφήσετε το πρόεδρο της ΑΕΜ ατιμώρητο μετά το ντελίριό του?

Οι εικασίες του προέδρου της ΑΕΜ τρεισήμισι μέρες μετά το μεταξύ μας παιχνίδι δύο πράγματα δείχνουν: ή ότι ο κ.Βισβίκης άργησε να ξυπνήσει από το Σάββατο ή οι δηλώσεις του προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα εν όψει μπαράζ τώρα που η ομάδα του θεωρεί πως βρίσκεται σε θέση ισχύος. Το να απολογηθούμε για τον χαρακτήρα του Σωτήρη Κόκκαλη το θεωρούμε αστείο. Ο αρχηγός της Φλόγας κοσμεί το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο όχι μόνο με την ποδοσφαιρική του αξία αλλά και με το ήθος του. Όταν χάσαμε 3-0 από την ΑΕΜ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος οι άνθρωποι της ομάδας του Μεσολογγίου έψαξαν να βρουν συμπεριφορές στον τότε αρχηγό μας Πάνο Καρύμπα. Οι άνθρωποι της ΑΕΜ από ότι διαβάσαμε έχουν παράπονα και για τον αγώνα κυπέλλου, αλλά τότε μοναδικό τους μέλημα ήταν το πώς θα έδιωχναν τον πρώην προπονητή τους κ.Θεόδωρο Λαυράνο.

Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ρατσιστικές συμπεριφορές. Να σας ενημερώσουμε πως πέραν της λογομαχίας ΚΑΙ των δύο ποδοσφαιριστών όπως είναι σύνηθες σε πολλά παιχνίδια δεν υπήρξε τίποτα περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας εκ των παρευρισκομένων και των αρκετών φιλάθλων που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν κατάλαβε το παραμικρό. Παρ’όλα αυτά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο αρχηγός μας πλησίασε τον προπονητή της ΑΕΜ κ.Βασίλη Ξανθόπουλο και τον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας Μακρή ζητώντας τους να μεταφέρουν τη συγνώμη από τη μεριά του ποδοσφαιριστή μας καθώς λογομαχίες γίνονται σε αρκετούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, κάτι το οποίο αποκρύφθηκε ΣΚΟΠΙΜΩΣ από τον πρόεδρο της ΑΕΜ.

Να σας ενημερώσουμε ακόμη ότι στην ομάδα μας αγωνίζεται και ο ποδοσφαιριστής αλβανικής καταγωγής Τζουλιάνο Μούτσα ο οποίος έρχεται καθημερινώς στις προπονήσεις μαζί με το αυτοκίνητο του Σωτήρη Κόκκαλη. Βέβαια τη λέξη ρατσισμός την γνωρίζεται καλά και σας την επιστρέφουμε καθώς στα 4 χρόνια θητείας σας εσείς μπαίνατε στα αποδυτήρια της ομάδας σας και τους χωρίζατε σε Μεσολογγίτες και Αγρινιώτες μιλώντας άκρως υποτιμητικά για την περιοχή του Αγρινίου. Τελειώνοντας ο φίλαθλος κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας γνωρίζει τον ΚΥΡΙΟ Σωτήρη Κόκκαλη αλλά δυστυχώς για εσάς γνωρίζει και τους ‘κυρίους’ που διασύρουν και εκτός νομού το Αιτωλοακαρνανικό ποδόσφαιρο αλλά και την μεγάλη ιστορία της ΑΕΜ την οποία σεβόμαστε.

 

Με τιμή,

Το Δ.Σ και ο Πρόεδρος του Α.Ο Φλόγας Παλαιομάνινας κ. Χρήστος Κουτσουμπίνας.